Nieuwsflash

Dinsdagochtend 8 uur, er is heet nieuws binnengelopen op de redactie.

 • Het Paleis heeft net een mededeling verstuurd dat prins Laurent vannacht een staatsgreep heeft gepleegd. Laurent heeft zijn vader, koning Albert, opgesloten in het toilet, en kroonde zichzelf tot eerste keizer van België. De nieuwe keizer laat weten dat hij de volledige regering door eekhoorns vervangen heeft, en dat het Belgische Leger vervangen wordt door een bataljon bronstige honden. Zijn broer Filip is verantwoordelijk gemaakt voor het organiseren van Brood en Spelen.
  Straks volgt een toespraak van Keizer Laurent I van België.
 • Yves Leterme is geschokt door deze drieste actie, en blijft niet bij de pakken zitten. Hij is druk bezig met het sluiten van kartelakkoorden met de Eekhoorn-Partij.
 • Bert Anciaux liet al weten dat hij niet van plan is om de openingsceremonie van de Keizerlijke Spelen bij te wonen.
 • Ondertussen draait het leven in het land verder zoals gewoonlijk. Er is 380 km file richting kust en 250 km richting Brussel.
 • De VRT is zich aan het beraden over zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival. Om Ishtar meer kans op slagen te geven, heeft men besloten om Koen Wauters mee te sturen met het gezelschap, en hem de zang van het lied ‘O julissi na jalini’ voor zijn rekening te laten nemen.
 • Lotus heeft na het succes van de Speculoospasta besloten om ook ander gebak tot smeerpasta’s te verwerken. Binnenkort in de winkelrekken: Luikse Wafelpasta, Appelcakepasta en Zandkoekjespasta. Ook chipsproducent Lays loopt mee in de pastahype en brengt binnenkort Paprikachipspasta en Zoutchipspasta op de markt. Van Panzani vernamen we officieus dat ook zij met plannen voor een Pastapasta rondlopen.
 • Boer Firmin uit Geel heeft een primeur voor de Belgische landbouw: op zijn wortelveld trof hij vorige week een vierkantswortel aan. De Vlaamse Wiskundebond werd ogenblikkelijk verwittigd, en vijf vooraanstaande mathematici zijn momenteel met koffielepeltjes de grond druk aan het omploegen, op zoek naar de bijhorende kwadraten. De zoekactie leverde voorlopig nog niets op.
 • In Merelbeke is vanochtend een man in het ziekenhuis opgenomen met uitputtingsverschijnselen na het aaneensluitend bekijken van 666 afleveringen van ‘Thuis’. Zijn kinderen – Jenny, Luc, Roza, Waldek, Frank en Simonne – reageren geschokt, en zeggen dat ze van zijn verslaving niets afwisten.
 • In Oostende is momenteel een vakbondsactie van het VVF bezig. Het Verenigd VisFront wil betere werkuren voor de vissen die uit de Noordzee gevist worden. De vissen weigeren voorlopig om opgevist te worden, en de vissers keren dus met lege netten terug.

Tot zover het nieuws.

Geschokt? Hahahahaha! Ik heb je!

Je was er helemaal mee weg eh! Je was al eekhoornspray aan het bestellen op tinternet eh! Hahaha! Het is allemaal geen waar! Nee, echt! ‘t Is allemaal verzonnen! Straf ee!

1 april! Hahahahahahaha!

2 thoughts on “Nieuwsflash”

 1. fwww, goed dat je het zegt dat het 1 april is, want anders ….
  Alhoewel, dat van Albert en zijn toilet … dat geloofde ik niet. Zoiets kan volgens mij Laurent niet echt uitvoeren, technisch net iets te moeilijk.

Reageer!