Hasta la vista, Vista

Niet alleen Nikon doet deze week aankondigingen. Ook computerbouwer Apple doet vanavond een reeks nieuwe aankondigingen.

De computerbouwer uit Cupertino houdt ervan om zich te hullen in mysteries en geheimen. Aankondigingen van nieuwe producten gebeuren bijna uitsluitend op conferenties, waar Apple-topman Steve Jobs de show steelt tijdens één van zijn prachtig georchestreerde keynotes. In die keynotes onthult hij de nieuwtjes. Op die manier hult Apple zichzelf en zijn aankondigingen in een mysterieus top-secret-sfeertje, wat de hype natuurlijk alleen maar aanwakkert. Yup, van marketing kent Jobs iets.

Vandaag start in San Francisco de jaarlijke Worldwide Developers Conference, het jaarlijkse hoogfeest van de Apple-software-ontwikkelaars. En Jobs mag het feestje weer op gang trappen.

Wat zeker is, is dat Jobs het nieuwe besturingssysteem zal voorstellen, Mac OS X versie 10.5 (codenaam Leopard), dat we later dit jaar mogen verwachten. Fotografen hebben nu al kiekjes gemaakt van de spandoeken in de beurshallen, en zoals steeds zijn de jongens van Apple er niet vies van om in te wrijven dat ze qua functionaliteit en technologie een stuk voorlopen op Microsoft met zijn Windows-besturingssystemen. Deze keer zijn de spandoeken gericht tegen Windows Vista, dat begin volgend jaar uitkomt. Op de spandoeken krijgen we gevatte uitspraken als “Hasta la vista, Vista” en “Mac OS X 10.5 – Introducing Vista 2.0”.

Introducing Vista 2.0

‘t Zijn toch sloebers ee! Verder mogelijke aankondigingen (maar da’s giswerk, natuurlijk): nieuwe Mac-computers (met Intel processor), een Apple telefoon, een nieuwe iPod (met fullscreen video), …

Morgen weten we meer!

Reageer!