Spam-experiment: stand van zaken

Hoe zou het nog zijn met onze honingpot? Goed, en met u?

Wel, de zoete lekkernij heeft in ieder geval aantrek bij de spam-bijtjes. Even een update van het grafiekje van exact 1 maand geleden, 14 juni:

De grijze lijn duidt de vorige post aan. In die post heb ik het adres honeypot@titeca.net gepost (zoals nu trouwens ook), waarna we ogenblikkelijk een duidelijke stijging zien in de spam-mailtjes. Momenteel zit ik aan 3,67 mails per dag, met pieken tot 10.

Fase 3 van het experiment kan aanvangen: de mailtjes heb ik tot nu toe onberoerd gelaten, maar binnenkort ga ik beginnen met het aanklikken van links in de mails, om te kijken of dat een effect heeft op het aantal mails.

Ik was van plan ook ijverig alle ‘unsubscribe’-instructies op te volgen, om te controleren of het verhaal klopt dat uitschrijven van spam de zaak alleen maar erger maakt: maar dat valt tegen: in geen één, maar dan ook geen één van de tot nu toe ontvangen mailtjes staan unsubscribe-instructies. Da’s blijkbaar uit de mode.

Zeer binnenkort breid ik mijn experimentje nog wat uit, maar daarvoor moet ik eerst nog wat technische plooien gladstrijken. Ik wil onderzoeken of je je ook daadwerkelijk kan beschermen tegen spammers die je adres gewoon van websites afsnuffelen, want soms is het gewoon onvermijdelijk om je adres op een pagina te plaatsen. Er bestaan een aantal truukjes voor, maar werken ze ook? Volgende week meer!

Update 17 oktober: de resultaten!

2 thoughts on “Spam-experiment: stand van zaken”

Reageer!