Bulle Rouge

U kent het wel, het drankje dat u vleugels geeft. Red Bull. Een drankje, maar ook een team in de Formule 1. En net daar gaat dit berichtje over.

De jongens van Red Bull zoeken namelijk bull met de Fransen. Ziet u, Red Bull en de Fransen hebben het niet zo op elkaar begrepen. Het drankje wordt zelfs niet verkocht bij onze zuiderburen. Daar wordt niet gevlogen – er wordt gelopen. En wijn gedronken.

En gereden! Want nu zondag vindt op het circuit van Magny Cours de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk plaats.

Vorig jaar gaf het Red Bull team een persbericht uit met een reeks beledigingen over het circuit. Dit jaar wil het team dit goedmaken, met een reeks verontschuldigingen. Enkele citaten:

Het spijt het team dat andere landen indrukwekkende emblemen hebben, zoals leeuwen en adelaars, maar dat Frankrijk het met een kip moet doen.

Of over het Franse Renault-team, dat het goed doet:

Sorry voor het feit dat jullie maar één F1-coureur hebben, die achteraan de grid staat, en voor het feit dat het team van Renault wordt geleid door een Italiaan die jullie ergert, net als zijn complete team van Engelse ingenieurs en monteurs.

Of nog:

We bieden onze excuses aan voor het feit dat Engels rundvlees weer verkocht mag worden in Frankrijk. Het spijt ons dat jullie hebben moeten toegeven aan externe druk om de voorrang-voor-rechts-regel af te schaffen, waardoor jullie grappige kleine 2CV-wagentjes niet meer vlak voor grote sleeën de weg op mogen draaien.

Het team is wel vereerd dat ze vandaag, op 14 juli – de Franse nationale feestdag, aanwezig mogen zijn in het land.

Welke revolutie vieren jullie ook al weer? Die van 1789, 1830, 1848, 1871, 1936 of 1968? Jullie lijst van revoluties leest als een spoorboekje, als jullie machinisten tenminste liever zouden werken in plaats van te staken.

Niet mals dus. Meer verontschuldigingen op fok.nl.

— via Fok!

Reageer!