Tot gisteren was ik de enige Vlaming die ‘Loft’ nog niet gezien had.
Vanaf vandaag ben ik de enige Vlaming die ‘Loft’ een slechte film vindt…
Kleuren, bedenkingen, gedachten en verzinsels in de webstraat
Tot gisteren was ik de enige Vlaming die ‘Loft’ nog niet gezien had.
Vanaf vandaag ben ik de enige Vlaming die ‘Loft’ een slechte film vindt…
Psst, je bent niet de enigste 🙂
Ik heb hem ook nog niet gezien en ik kijk niet omdat ik wellicht dat laatste ook ga vinden 🙂
Heb hem ook nog niet gezien… Maar blijkbaar toch geen aanrader?
Super. Ik heb de film (nog) niet gezien, maar ik vind het heerlijk dat er iemand eens kritiek geeft want het lijkt tegenwoordig dat niemand dat nog echt durft.
(lees ook mijn kritiek op de “cinema-wereld” => http://alimonia.blogspot.com/2009/02/ik-was-een-grote-fan-van-bromberen.html)
vind jij dat, of vindt jij dat? 😉
Loft, is dat niet het vrouwengerief uit den Aldi?
Jurgen, heb je het op mijn artikel?
Ik zie de fout niet. “De enige Vlaming” is onderwerp in die subzin, dus t, neen? “Ben” is het werkwoord dat bij “ik” hoort.
Karel, je hebt absoluut gelijk. Mijn excuses, maar ik heb me vergist …. ‘t Was niettemin goed bedoeld.
Groetjes
Jürgen
Collega Nederlands geraadpleegd :
Andere formulering van de zin :
“ik vind als enige Vlaming …”
Jürgen heeft gelijk …
Saskia, jouw formulering klopt inderdaad, maar in Karel zijn zin vervang je “vindt” eens door het woord “bedenkt”. Hoewel de zin inhoudelijk dan niet klopt, zou je gramaticaal wel “bedenkt” schrijven, ipv “bedenk”. Dus ik denk ook dat er een t achter vind moet komen.
Gramatica is nooit mijn sterkste punt geweest, dus ik kijk nu al uit naar wanneer mijn dochtertje begint te leren over de dt-regel …. dan snap ik het misschien ooit ook eens 😉
Saskia, dat lijkt me een rare redenering. Als je een zin anders formuleert, dan wordt die zin grammaticaal ook anders. “Ik ben iets aan het doen” is niet hezelfde als “ik doe iets”. Ik blijf vrij overtuigd van mijn gelijk. Maar soit, toeternitoe 🙂
‘k Zal mijn collega nederlands er nog eens over aanspreken. ‘t Is het eerste jaar dat hij les geeft, vandaar mss 😉
Foei foei voor die collega Nederlands – absoluut fout hoor, wat hij zegt! Zo’n anders verwoorden van de zin kan je gebruiken als grammaticale hulp, om de functie van een woord in de zin te vinden – maar niet om de spelling ervan te bepalen (vb. als ik mij nu niet vergis, heeft “de enige Vlaming die … vindt” hier de functie van gezegde – ik heb (zooo lang geleden) geleerd om dat gezegde te vinden door het (vreemd) te verwoorden als “het zijn van … de enige Vlaming die enz.”)
Punt is dat, zoals Karel al schreef, dat stuk zin een deelzin is en het werkwoord ‘vinden’ inderdaad bij ‘de enige Vlaming’ hoort en niet bij ik.
En de truc met ‘vervang het ww door een ander ww’ kan je inderdaad ook gebruiken: er scheelt duidelijk iets aan de zin “ik ben de enige Vlaming die fout schrijf” 🙂
Dat gezegd zijnde kan ik nog even melden dat ik ook de enige Vlaming ben die Loft nog niet gezien heeft 😉
@SR: jah, inderdaad. Zo goedkoop dat je er genoeg kan kopen om een stijlvolle scheidingsmuur in je loft op te bouwen 😉
Je bent lang niet de enige die Loft niet kan smaken. Loft haalde zoveel filmbezoekers door De zaak Alzheimer… Het plot van Loft is er dik over en die laatste omwentelingen in de verhaallijn zijn al helemaal te gek voor woorden. Zwakke film… allé we zijn al minimum met 2 🙂