Nikon roadmap gelekt

Groot nieuws in de Nikon-wereld. Er zou (let op de voorwaardelijke wijs) uitgelekt zijn wat Nikon het komende jaar van plan is om uit te brengen, qua camera’s en lenzen.

Productaankondigingen van fotomateriaal worden altijd tot het laatste moment geheim gehouden, om de concurrentie een stap voor te blijven. Want als Canon nu al weet wat Nikon volgend jaar gaat doen, kunnen zij daarop anticiperen, en sneller betere producten op de markt gooien. Dus dat is normaal gezien top secret, en voer voor geruchtensites.

Maar natuurlijk wordt er lang op voorhand beslist welke producten er zitten aan te komen. En nu zou er dus zo’n roadmap uitgelekt zijn. En er zit heel wat lekkers tussen.

Hier is een link met meer informatie. Maar vergeet niet dat het allemaal geruchten blijven.

En vergeet ook niet: als het écht is, is dit een kleine ramp voor Nikon, en is de kans niet denkbeeldig dat de roadmap wordt aangepast.

In ieder geval: dat er binnen enkele weken een kleine update voor de D300 zit aan te komen – de D300s – staat al een tijdje als een paal boven water. En dat er in het najaar of ten laatste in het voorjaar een update voor de D700 aankomt, staat ook in de sterren geschreven.

Naar de consumentenlijn toe: de D5000 is net geintroduceerd als vervanger voor de D40 en/of D60. Nu zou daar ook nog een D3000 bijkomen. D90-liefhebbers blijven nog wel even zoet met hun toestel: een update voor de D90 zal pas voor 2011 zijn.

Voila, genoeg geruchten. Hou u nu maar weer lekker met feiten bezig.

Reageer!