Canon bloggers hands-on

Deze namiddag had ik verlof, om een paar dingetjes te regelen, en tegen 17h te vroemen richting Anderlecht, waar ik met een 15 à 20 andere bloggers uitgenodigd was om te gaan spelen met wat Canon-gerief, in het bijzonder de nieuwe 5D Mark III II. Een heel leuk initiatief van Canon, vooral als je weet dat de nieuwe 5D nog niet op de markt is, en nog bijzonder weinig mensen hem in handen hebben gehad. (En ja, dàt was het mysterieuze geheugenkaartje)

Het resultaat was een gezellige bijeenkomst van fotografen van alle slag en soort, die met professioneel materiaal en professionele modellen aan de slag konden. Er waren Istvám en Lea – de twee modellen, er was een 5D, er waren verscheidene 1D’s, 50D’s, een 450D, en er was een heel gamma aan lenzen beschikbaar. Waardoor binnen de kortste keren iedereen foto’s van de modellen of van elkaar aan het nemen was.

Pief poef paf

Ik had het op voorhand nog zo duidelijk gezegd tegen Stefan, die me de uitnodiging bezorgde: “Je weet dat ik een Nikon man ben eh?”“Jaja!”. Zeer leuk dat ik als Nikon-man welkom was bij Canon (en ik was niet de enige), maar dat maakte dat ik me wel wat onwennig voelde met de toestellen. Zo’n Canon werkt toch helemaal anders dan een Nikon, en ik vond er gewoon mijn weg niet in terug, en kon dus ook de instellingen niet naar mijn hand zetten. Het resultaat is dat het aantal geslaagde foto’s minimaal is.

Istvám Lea
(modellen: Imm Model Management)

Een ruimere selectie volgt later. Volg ook de andere deelnemers hun foto’s op Flickr.

Niet alleen door de toestellen voelde ik me wat onwennig – ook door het aanwezige volk. Zoals ik schreef waren er fotografen van alle slag en soort, maar er waren vooral fotografen die een stuk professioneler met fotografie bezig zijn dan ikzelf, en dat maakte dat ik me daar een van de rookies voelde, en moeilijk mijn plaats durfde opeisen tussen de toestellen en de modellen. Zeker al niet met een Canon… Gelukkig waren er ook mensen met minder fotografie-ervaring dan ikzelf – dat maakte dat ik me toch iets beter op mijn gemak voelde.

Ik zag en herkende Pietel, Michel, Bert, Nico, Bruno, Ake, Luc, Artur en Serge – mensen wiens foto’s en schrijfsels ik online volg. Maar speelt mijn verlegenheid me op zo’n momenten parten, en heb ik dan niet de moed om die mensen ook daadwerkelijk aan te spreken. Zeker als het soms lijkt op een ons-kent-ons-clubje waar je wat buiten staat. Enkel Pietel nam zoals steeds de tijd om even met me te babbelen, en met stadsgenoot Artur heb ik zelf even een kort babbeltje aangeknoopt. Maar er waren nog veel meer mensen die ik graag iets wilde zeggen of vragen, maar ik vrees dat ik zo’n typische geek ben die online veel te zeggen heeft, maar in het echt een veel te klein hartje heeft. Maar zo waren er vanavond nog…

Maar kom. Ik vond het fijn, en leerrijk. Ik heb geleerd dat Canon-toestellen toch heel anders aanvoelen dan Nikons, dat de 50D en de 5D fijne toestellen zijn, en dat bruikbare hoge ISO-waarden werkelijk butt kicken!!

Dankuwel, Canon en Adhese, voor de organisatie.

O Nikon, wanneer organiseren jullie eens een D700-event voor bloggers? 🙂

14 thoughts on “Canon bloggers hands-on”

  1. Karel, ik kende je niet al had ik eerder vandaag een commentaar nagelaten op één van je artikels. Pas achteraf besefte ik wie je was 🙁

    Ook voor mij was het zoeken en blijven zoeken naar de juiste instellingen op de Canon-bodies. En ook bij mij is het aantal geslaagde beelden om die reden miniem.

    Wel leuk waren de studio-opstelling en de modellen al had ik hier meer willen uithalen. Volgende keer beter nu ik de Canon toestellen wat beter ken 🙂

  2. En? Was het een preproductiemodel, of zijn de eerste productiemodellen van de band gerold?

    Preproductie. Vandaar dat Canon ook heel voorzichtig is: we mogen de foto’s niet publiceren zonder disclaimer (bovenstaande foto’s zijn genomen met andere modellen) en filmpjes mogen ook niet online komen…

Reageer!