BSOD

De uiterst perfecte openingsceremonie van de Olympische Spelen was toch niet zo perfect als de Chinezen willen laten uitblijken. Er raken stilaan allerlei foutjes en bedriegerijtjes bekend, die de Chinezen proberen te camoufleren, maar wat dankzij het wereldwijde web nogal moeilijk lukt.

U had waarschijnlijk al gehoord van het meisje met de heldere stem, wiens tanden te scheef stonden om te mogen zingen, en voor wie ze dan een kwartier voor de ceremonie dan maar een playback-vervangster gezocht hebben. “O wat kan je mooi zingen! Je mag zingen voor 4 miljard mensen. Of neen, toch niet. Je bent te lelijk!” Als jeugdtrauma kan het tellen.

Of het vuurwerk, waarvan een deel (digitaal) getrukeerd was. Of de act die afgelast werd omdat de danseres tijdens de repetities een val maakte die haar voor de rest van haar leven met een verlamming opzadelt. En zo zullen er nog wel dingen opduiken.

Voor echte computergeeks – ja, u! – is dit echter het hilarische summum: een BSOD (Blue Screen of Death): het blauwe scherm dat een fatale crash van je Windows betekent. En ja hoor, er was er eentje te zien op de openingsceremonie.

Lees en kijk hier. En gniffel. Of draai met uw ogen en zucht eens luid “waar die computernerds zich toch in verkneukelen…”.

Reageer!