De blogawards vliegen in het rond

Premio AwardEen stokje dat al weken aan het rondvliegen is van de ene blog naar de andere: de nogal obscuur genaamde ‘Premio Brillante Weblog Award’. Veel blabla om gewoon te zeggen dat iedere ‘winnaar’ zeven blogs mag opgeven die hij/zij graag leest, en die zeven mogen dat dan op hun beurt doen, en yadda yadda.

Mijn zoon had vorige week reeds de eer twee van die awards in ontvangst te nemen en dankzij Bruno is bibi nu ook aan de beurt, waarvoor dank!

Ik ben even in mijn feedreader gedoken, en heb er zeven blogs uitgehaald (eigenlijk acht, maar kom). Als je weet dat er 111 abonnementen in mijn Google Reader zitten, dan weet je ook dat 7 blogs een redelijk arbitrair getal is. Ik heb blogs proberen te kiezen waar ik u graag eens mee kennis laat maken, en die misschien nog niet allemaal even bekend zijn. U krijgt van mij twee stadsblogs, een lifeblog en maar liefst vier fotoblogs. Bent u dol op babyblogs, check dan zeker ook eens het lijstje van Kobe.

 1. Leuven blogt. Vlaanderen telt heel wat stadsblogs, de een al uitgebreider dan de andere. Maar achter de meeste van die stadsblogs zit een bezielde ploeg vrijwilligers, die elke dag opnieuw de stadsgenoten op de hoogte proberen te houden van wat er reilt en zeilt.
  Bij Leuven blogt ken ik een groot deel van die ploeg. Ik heb de blog weten ontstaan, zien groeien, en ook de ploeg erachter zien groeien, en ik kan u zeggen: er wordt hard, maar met veel plezier gewerkt aan Leuven Blogt. Als halve Leuvenaar volg ik de blog nog altijd graag, en als u ook maar in de verste verten iéts met Leuven te maken heeft, moet u dat zeker ook doen.
 2. Editie Dendermonde en Denderend. Als ik niet in Leuven zit, zit ik in Dendermonde, de stad waar ik sinds anderhalf jaar (graag!) woon. Dendermonde is een verrassend bruisende stad, en telt maar liefst twee stadsblogs. Vandaar deze dubbele nominatie. Bij deze blogs ken ik de ploeg die erachter zit niet persoonlijk, maar ik ben zeker dat we het ook hier over bezielde, hard werkende vrijwilligers hebben. Een pluim!
 3. Artur Eranosian. We blijven in Dendermondse sferen. De blog van Artur heb ik leren kennen omdat hij een Dendermondenaar is, maar ik ben blijven plakken omdat het een fantastische fotoblog is. Artur bruist van het talent, al zal hij dat zelf niet graag toegeven. Zijn blog staat vol met eenvoudige maar briljante foto’s van dingen die hij ziet en registreert met zijn D50. Een plezier om te volgen als fotoliefhebber.
 4. Watch with me. Nog zo’n opstormend talent. Dirk van Dikkie.net is nog niet zo lang met fotografie bezig, maar als je zijn blog ziet, zie je hem zo groeien. Dirk heeft een goed oog, kan goed met zijn toestel overweg, en beheerst ook de knopjes om achteraf in Photoshop of Lightroom zijn foto’s de juiste finishing touch te geven. Sinds enige tijd houdt hij er een aparte fotoblog op na, waar hij wat uitleg geeft bij zijn foto’s. Een dikke aanrader, doe alstublieft zo voort, Dirk!
 5. hullabaloo. Een pure fotoblog, puurder krijg je ze niet. Elke dag een foto, zonder blabla. Meestal foto’s van verlaten gebouwen, fabrieken of machines. Maar altijd zeer mooi in beeld gebracht. Een favoriet in mijn feedreader. Gebruik zeker ook eens de random feature.
 6. Photofacts. En de laatste fotoblog in mijn lijstje is er eentje óver fotografie. Dus geen foto’s, maar wel heldere artikels over fotografie en technieken, over fototoestellen, tips en trucs, …: alle nieuws voor de nieuwshongerige foto-amateur. Met ook weer een team bezielde vrijwilligers erachter.
 7. Lime blogt. De enige doodgewone blog in dit lijstje, reserveer ik voor Lime. Ik volg haar blog nog niet zo heel lang. Ik heb Kato al enkele keren ontmoet op blogmeets e.d., en ben zo haar schrijfseltjes beginnen volgen. Ik hou heel erg van haar lyrische vertelstijl, en zeker nu ze momenteel met haar hoofd in de wolkjes loopt wegens prille maar mooie liefde, spat de lyrische verliefdheid van het scherm. Leuk om lezen is dat.

Tot daar mijn kleine selectie. Hoera voor deze acht, en evenveel hoera voor de andere 103 blogs in mijn reader!

5 thoughts on “De blogawards vliegen in het rond”

 1. Pingback: Editie Dendermonde
 2. Bedankt voor de award – het is onze eerste 🙂

  We hebben ondertussen, geheel zoals de regels van Premio Brillante Weblog Award het voorschrijven, er ook zeven uitgedeeld.

Reageer!