Leedvermaak

Haaa, het is duidelijk weer Werchter. De trein richting Leuven zat deze ochtend volgepakt met jongeren van alle soort en slag, gepakt en gezakt met gigantische rugzakken, en het station van Leuven kende een wemelende drukte van jewelste richting festivalbussen.

Ik heb daar allemaal geen problemen mee – ik ben zelf nog festivalganger geweest – maar op een bepaald moment belandde één festivalganger in een bijzonder genante – maar tegelijk voor het publiek amusante – situatie.

De jonge knaap – een jaar of 18 – stapte de trein op, gewapend met een reuzegrote, blauwe rugzak, met daaraan zijn volledige overlevingspakket vastgeknoopt: een slaapmatje langs hier, een slaapzak langs daar, een kussentje bovenaan, … Het leek alsof de betrokkene zijn hele huisraad mee had.

Vol goede moed stapt hij de treincoupé binnen. Of liever: wurmt hij zichzelf de treincoupé binnen, want de rugzak volgde moeizaam. Tot hij op een bepaald moment vast zat: de rugzak bleek breder dan de deuropening. De jongen begon wat te wringen en te doen, zodat de rugzak iets verder de deuropening betrad, maar uiteindelijk blokkeerde die toch finaal. De jongen was nog van de domste niet, hij besefte dat hij zo de treincoupé niet zou binnenraken. Dan maar achteruit! En helaas… daar zat het probleem.

De kerel had zijn wringwerk zo keurig gedaan, dat de rugzak zich in een comfortabele positie tussen de deuropening had gekneld. Vooruit was geen optie, maar achteruit ook niet meer. Neen, de jongen zat gewoon vast. Duw, trek, duw: noppes.

Uiteindelijk kende het drama volgende afloop: de festivalganger is uit zijn rugzak gestapt (heeft zich met veel moeite uit de rugzakriemen gewrongen), om vervolgens de hangende rugzak met brute force terug naar het halletje te dwingen. Waar hij de rest van de treinreis zittend op de grond heeft doorgebracht, zittend naast zijn trouwe maar zwaarlijvige reisgenoot, de rugzak.

Ge moogt daar niet mee lachen zeker, met andermans leed? Maar ‘t kan soms zo amusant zijn.

Ik hoop dat die mens een geweldig festival tegemoet gaat. Schol!

Reageer!