Bollekeskoorts

Bolleke-kleur‘t Is er aan te merken dat het zondag bolleke-kleur is. Ge kunt de krant niet meer open slaan, ‘t internet niet meer aanzetten, den tv niet meer beloeren of geen blog niet meer lezen, of er is wel een debat te zien, er is een artikel te lezen over dat debat, of een blogger geeft zijn gedacht over dat debat en de deelnemende politici.

Veel bloggers hebben in de afgelopen weken deelgenomen aan de stemtest op VRTnieuws.net of destandaard.be, en hebben die resultaten ook gepost op hun blog. Ook ik heb dergelijke testjes wel eens doorlopen, maar die resultaten zult u niet zien op dit weblog.

Omdat ik bang ben om kleur te bekennen? Niet echt – wie mij kent zal mijn politieke overtuiging wel kunnen raden. Maar ik vind niet dat mijn politieke ideeën een meerwaarde bieden aan een blog als deze. Met het soort berichtjes dat hier verschijnt doet het er niet toe of ik purper, groen of blauw* zie. Dus ik hou de boel hier liever neutraal.

En toch kriebelt het om wat te schrijven. Want politiek interesseert me, en ik volg de peilingen en de debatten graag, maar het begint er toch wat over te zijn. Deze verkiezingen schijnen niet meer over waarden, ideeën en ideologieën te gaan, maar over persoonlijkheden, zwartmakerij en opportunisme. In de debatten worden de mensen met veel show en drama tegen elkaar uitgespeeld, en in de kranten en op het web wordt er gesmeten met zinloze statistiekjes en totaal niet-representatieve polls. Ik ben het non-nieuws stilaan beu.

Dat het maar gauw zondag is. Dan hoeft de schijn niet meer opgehouden te worden, kunnen de maskers afvallen en kunnen de echte onderhandelingen beginnen.

En dan maar hopen dat we er beter van worden…

Tot zover dit zinloze bericht.

*) Citaat uit K3 – Alle Kleuren

De planeet waar je woont als het soms te grauw is
Laat ons beloven samen te gaan leven
Waar het niks uitmaakt of men purper, groen of blauw is
Want voor ons drietjes is het om het even

Niemand op straat spreekt je aan, ziet je staan
Waarom doen mensen elkaar toch zo’n pijn
Zou het niet beter zijn als wij voortaan:
Verdraagzaam zijn – verdraagzaam zijn

2 thoughts on “Bollekeskoorts”

  1. wie mij kent zal mijn politieke overtuiging wel kunnen raden

    OK, de hint is duidelijk : Karel wil dat we met z’n allen raden wat zijn overtuiging is, en hij gaat dan voor zondag bekend maken wat het juiste antwoord is.
    Ziehier mijn poging : Karel stemt Groen! bij gebrek aan een rood-groen kartel.

  2. Dat was niet bepaald de bedoeling, maar ge kunt natuurlijk altijd proberen 🙂

    Ik heb wel niet direct door waar je je poging vandaan haalt.

Reageer!