Apple een computerbedrijf? Niets van!

Apple iPhoneApple drijft op de geruchten. En als ze aan de geruchten niet voldoen, reageert het publiek ontgoocheld.

Maar niet vandaag. Apple heeft vandaag de geruchten overtroffen. Eens te meer heeft Apple afstand gedaan van zijn profilering als puur computerbouwer. Ze hebben dat vandaag zelfs officieel gedaan; Apple Computer inc. is voortaan Apple inc.

En wat heeft deze digital-lifestyle-gadgetfabrikant voor ons in petto? Na het succes van de iPod breit wonderboy Jobs het uitgekiend-gadget-verhaal verder met de Apple TV en de langverwachte en druk bespeculeerde iPhone.

Apple iPhone

Tjah… veel woorden moet ik er niet aan vuil maken, er staat elders al genoeg over te lezen. Bekijk, en kwijl. En kom dan weer met uw beide voetjes op de grond, want dit fijne gadget met aanraakscherm dat tegelijk MP3-speler, videospeler, persoonlijke agenda, wireless internet-toestelleke en – o ja – ook telefoon is, komt pas eind dit jaar naar Europa, en verwacht maar dat het een smak geld zal kosten (lees: 600 à 700 euro).

De Apple TV dan is een toestelletje om op je TV aan te sluiten, dat draadloos de films, muziek of foto’s van je computer kan halen en op een gebruiksvriendelijke manier weergeeft op het grote scherm. Strak huiskamerplezier.

Apple TV

En kijk, de Mac-fans weer gelukkig. En er komt nog dit jaar. Mac OS X 10.5 zit eraan te komen, en de iPod is hoognodig aan een update toe.

2007, year of the Apple.

Reageer!