“We don’t want the photocopiers to start too early”

Mac OS X LeopardEn in navolging van gisteren nog een computergerelateerd berichtje. Tjah, de nerd in mij moet zich van tijd tot tijd ook kunnen uitleven eh.

Zoals aangekondigd heeft Apple-baas Steve Jobs gisteren de keynote van de WWDC gehost. Zoals verwacht veel show, een uitzinnig publiek, een aantal belangrijke aankondigingen, en een aantal niet-waargemaakte geruchten, zoals de Apple-telefoon en een nieuwe iPod.

Alles draaide rond de nieuwe computers en het nieuwe besturingssysteem. Ik bespaar je mijn uitleg, Apple legt het veel beter uit op hun website. Geen spectaculaire vernieuwingen, gewoon een logische evolutie.

Eén dingetje wil ik hier meegeven: ze kunnen het niet laten om de draak te steken met Microsoft, zoals ik gisteren al meldde. In het verleden hadden ze als één van de slagzinnen voor hun besturingssysteem reeds “Redmond, start your photocopiers” gebruikt. Redmond is waar de hoofdvestiging van Microsoft ligt, en ze doelden dus op het pikkendief-spelen van hun snufjes door hun concurrent.

Gisteren vond Steve het heel leuk om eens goed in de verf te zetten wat er allemaal gekopieerd was in de nieuwe Windows Vista, en hij kon enkele belangrijke top-secret functies van Mac OS X 10.5 (verwacht lente 2007) nog niet onthullen “because we don’t want the photocopiers started too early”.

Grijns 😛

Reageer!