Mannenweekend

Reeds voor de vierde maal hield The James Band – mijn voor-de-fun-muziekgroepje (Bert, Davy en ik) – dit weekend een mannenweekend.

Het concept is eenvoudig: alles mag, niets moet. We vinden het fijn om één keer per jaar onze lieve vrouwtjes een weekend thuis te laten en er met z’n drietjes op uit te trekken. Wat we dan juist doen, dat zien we wel op het moment.

We zaten in Aywaille, in de buurt van Spa. En we hadden plannen hoor… we gingen bijvoorbeeld gaan kayakken. Leek ons fijn. Maar toch zo inspannend met zo’n weer eh 🙂 Dus het is een weekendje luieren, “hangen”, praten, lachen, kwissen, gezelschapsspelletjes spelen, winkelen (“gooi alles waar je zin in hebt in het karretje”), snoepen, eten, barbecue’en, effe rondlopen op de 12 uren van Spa/Franchorchamps, en nog meer “hangen” geworden. Voetbal – nog zo een ‘mannelijk’ concept – is tot het absolute minimum beperkt gebleven omdat het mijn ding niet is, maar Bert en Davy konden het niet laten, het WK is volop aan de gang.

Misschien moeten we wel ‘ns een handleiding publiceren met onze jarenlange opgebouwde ervaring, met concepten als: hoe “hang” ik, hoe maak je een fijne maaltijd met een minimale afwas, hoe recycleer je optimaal en hygiënisch bestek, welke activiteiten liggen binnen handbereik zonder zware inspanningen, welke minimale organisatie is nodig, …

In ieder geval: het was weer fijn, mannen – op naar volgend jaar!

One thought on “Mannenweekend”

  1. Wij organiseren al 9 jaar een mannenweekend. Begonnen zoals jullie heel rustig en zonder concrete plannen, en nu uitgegroeid tot een best goed georganiseerd weekend. Kijk maar eens op onze website mweekend.googlepages.com

    Volgende week zijn we weer weg!

    Wij gaan nu al 3 jaar naar Houffalize een aanrader.

Reageer!