Weg met het WK!

Ik ben een man. Laten we even niet moeilijk doen, en dat als een gegeven nemen, in plaats van het in twijfel te trekken.

De wereldbeker. Vanaf 9 juni, 4 weken lang. VoetbalIk ben een man, maar op sommige vlakken moet ik passen als het gaat over gelijkenissen met de meerderheid van mijn rasgenoten. Want mannen schijnen van voetbal te houden. Meer nog: mannen schijnen voor voetbal te leven. En dus de meerderheid van de Vlaamse vrouwen staat voor een paar eenzame weken. Want naar het schijnt begint het Wereldkampioenschap voetbal deze week. Kanaaltwee stelt alvast een alternatief voor, op deze ietwat gewaagde affiche.

Dat het WK deze week begint, heb ik ook maar van horen zeggen, want de passie voor het spelletje is dus zo een kenmerk dat ik niet deel met de meeste anderen van mijn sekse. Het interesseert me geen bal. Ik weet dat België niet meedoet, en daar blijft het bij. Voor de rest weet ik er niets van, vraag me dus ook niet wie de winnaar zal zijn, ik heb het nergens gelezen, en er heeft geen enkele Chinees het mij ingefluisterd.

Voor Eveline en mij verandert er de komende weken dus niet veel. Maar een aantal Nederlandse vrouwen ziet de komende maand wat minder rooskleurig tegemoet. En dus hebben ze een rooskleurige website opgezet.

Op www.wegmethetwk.nl worden alle grieven en ongenoegens geuit. En er vallen krachtige woorden!

Wij, Vrouwen voor een Voetbalvrij Nederland, komen in opstand tegen het WK voetbal.

En nog:

Romantische avondjes worden vervangen door gejoel en gebral over 22 man die niets beters te doen hebben dan dom heen en weer te lopen en af en toe tegen een balletje gebakken lucht te trappen. Als dat ons onderscheidt van de dieren…

Tsjah… Het zal deze supporters alvast wurst wezen. Deze hup-oranje-huppers hebben zichzelf een snorretje aangeschaft op meisterschnurr.com. Daar vind je Hitler-snorretjes in alle kleuren, voor alle supporters. De oranje snorretjes doen het waanzinnig goed in Nederland, nadat eerder al oranje nazihelmen verkocht werden.
En dat vind ik persoonlijk niet meer grappig, maar erover. Met zo’n snorretje naar Duitsland gaan staat gelijk aan lachen met Duitslands verleden, met de holocaust, en dus ook met de Joden.

Nog schrijnender: de zwarte snorretjes zijn uitverkocht. “Due to the shocking demand of our German customers, the black MeisterSchnurr is sold out.”

Shocking, indeed.

2 thoughts on “Weg met het WK!”

  1. Zeg marjolein moet je niet aan het werk bij de keileweg kk hoertje en neem je rotzooi mee met die andere kk hoeren.. Voetbal blijft bestaan

Reageer!