99 cent

Zoals elke klagende Belg ontvang ik van tijd tot tijd eens een rekening. Voor mijn telefoon bijvoorbeeld. Voor mijn verzekering. Of voor mijn elektriciteit. Want ondanks het feit dat mijn energieleverancier beweert dat het mijn energie is, moet ik er maandelijks voor betalen.

Nu, zoals elke brave Belg betaal ik die rekeningen dan ook regelmatig. Het kan tegenwoordig allemaal vanuit de luie zetel – leve het thuisbankieren! (de helft van de Belgische surfers, bankiert vanop de pc, volgens dit artikel)

En zo was ik gisteren mijn maandelijkse energiefactuur aan het vereffenen. Veel hoef ik daar niet voor te doen: het bedrag is elke maand hetzelfde, evenals het rekeningnummer en de adresinformatie. Dus ik heb daar een soort bookmark voor in mijn Home’Bank: Electrabel aanklikken, gestructureerde mededeling ingeven, en klaar!

Maar gisteren liep het fout. Zij het dan een heel klein beetje. Nét toen ik op de laatste, bevestigende knop geklikt had, viel mijn oog op het bedrag: 30,00 euro. En op mijn factuur: 30,99 euro. Om een of andere ondoorgrondelijke informatica-reden was mijn vast ingesteld bedrag gisteren versprongen van 30,99 euro naar 30 euro. En hup – weg was de betaling.

Ik heb dus 99 cent te weinig betaald. Ik zat even te twijfelen of ik gewoon nog een tweede overschrijving in hun richting ging smijten (eentje van 99 cent) met dezelfde mededeling, maar ik heb besloten af te wachten.

Wat kan er gebeuren? In het beste geval vangt hun administratieve computer dat netjes op, en krijg ik bij mijn volgende factuur een correctie van een nog openstaand, te betalen bedrag. En dan is alles over een maand opgelost met een minimum aan moeite. Iedereen gelukkig, iedereen tevree.
Of misschien krijg ik nu een aparte factuur van 99 cent (met een postzegel van 42 cent, haha).
Of misschien komt er een deurwaarder de veters uit mijn schoenen trekken!
Of misschien krijg ik gewoon een maand slechts 212,97 volt in plaats van 220 volt door mijn stopcontacten.

Afwachten. Ik bespaar Electrabel vanavond in ieder geval al méér dan 99 cent: vanavond is de prijsuitreiking van de blogwedstrijd die ze een tijdje geleden organiseerden. Die uitreiking gaat gepaard met een getraktreerd etentje, waarop ik uitgenodigd was, maar waarvoor ik mij moet verontschuldigen.

Enfin. Als ik nog perikelen zou krijgen met de hele factuurkwestie, dan horen jullie het wel. Tenzij ik mijn computer niet meer opgestart krijg. Omdat mijn elektriciteit afgesloten is.

4 thoughts on “99 cent”

 1. Leuk. Ik kreeg deze week een rekening van Visa, omdat ik blijkbaar nog 1 cent (€0,01 !) nog niet betaald heb, met de vraag dit dringend in orde te brengen. Ik ga toch maar wachten tot de volgende rekening, en het riskeren om tientallen procenten verwijlintrest aangerekend te krijgen…

 2. Wat ik ook al meerdere keren gekregen heb van Proximus, is een negatieve factuur. Een factuur van -38 euro bijvoorbeeld.

  Ik ben daar dan altijd heel bang van. Aja, want ik kan die factuur niet betalen. Dus die factuur wordt niet geregistreerd als zijnde vereffend. Dus dan heb ik nachtmerries van een deurwaarder die op een dag aan mijn deur staat met een antiek kastje en het naar binnen duwt.
  “Hier! Een kastje! Aanpakken!”

 3. Hehe, ik ook 🙂

  Ik ben de blogs van de andere deelnemers al afgegaan, maar slechts één iemand schrijft erover (Blogologie).

  En ook op de Electrabel-blog valt nog niets te lezen.

  Nog even afwachten dus…

Reageer!