Lausanne: foto’s en verslagje

Ondertussen zijn we al bijna een weekje terug van onze trip naar Lausanne… hoog tijd voor een verslagje en foto’s!

Van zaterdag 22 april tot zaterdag 29 april zijn Eveline en ik er op uit getrokken om een weekje te logeren bij Patrick en Els, Vlaamse vrienden die in Lausanne wonen. Op hun appartementje waren we heel goed gelogeerd, en hadden we een ideale uitvalsbasis om Lausanne en omstreken te verkennen.
De week is voorbij gevlogen, en we hebben allerlei activiteiten op ons programma gezet: een wandeling in de bergen (waar de sneeuw nog niet gesmolten was), een verkenning van de stad, een fietstocht langs het reusachtige meer (Le Lac Léman, bij ons beter bekend als het meer van Genève), een autotrip naar Gruyères en Montreux (de villa’s, het toerisme, het casino), en een paar fikse wandelingen ter plaatse.

Panorama (klik voor vergroting)

We houden er een mooie herinnering aan over. Lausanne is een veelzijdige en verzorgde stad; de Zwitsers besteden heel veel aandacht aan orde en netheid, en de vele parkjes en speelpleintjes lagen er dan ook piekfijn bij, net als de straten van de stad zelf.

Het is wel gek om te zien hoe Zwitserland een eilandje vormt in de Europese Unie: nog steeds geen lid van die Unie, nog steeds geen Euro (de Zwitserse Frank!), en het ziet er niet naar uit dat er snel een inhaalbeweging zal komen, daarvoor zijn de Zwitsers wat te trots op hun land.

Overigens is het grappig hoe we een aantal keer geconfronteerd werden met Belgische aanwezigheid:

  • Een groot deel van de stadsbussen komt van Belgische busbouwer Vanhool
  • In Lausanne city hangen affiches op voor een nakend concert van onze Sarah Bettens
  • Langs het meer van Lausanne vind je tussen de straatnamen onder andere de ‘Quai de Belgique’
  • Iets verder langs datzelfde meer staan er kraampjes met… Luikse wafels
  • En ook in de winkels vind je Luikse wafels, en nog een reeks andere koekjes van Lotus, uit Lebbeke
  • In diezelfde winkels is het trouwens ver zoeken naar Zwitsers bier. Het bierschap is voor de helft gevuld met o.a. Chimay, Leffe, Verboden Vrucht, Hoegaarden, Grimbergen, …
  • Lausanne is Olympische hoofdstad, met de hoofdzetel van het I.O.C. ter plaatse. Voorzitter van dat Internationaal Olympisch Comité: Belg Jacques Rogge.
  • En last but not least: de geweldig sympathieke aanwezigheid van Patrick en Els 🙂

Maar een beeld zegt nog steeds meer dan 1000 woorden, dus dompel je onder in de foto-reportage. Die geven een sfeerbeeld van een hele fijne reis. Nen dikken merci aan Patrick en Els!

Reageer!