20 dagen voor de 20 km

Over 20 dagen is het zover… dan is het tijd voor mijn allereerste deelname aan de 20 km door Brussel. Hoe staat het ondertussen met mijn training?

Zoals eerder gezegd, neem ik deel samen met een groepje collega’s. Ik sta er dus niet alleen voor, en da’s een heel belangrijke motivatie. De afgelopen weken zijn we samen twee keer per week over de middag gaan lopen, om zo langzaam aan onze kilometers op te bouwen.
Het probleem met die middagsessies is dat je beperkt bent in tijd, de tweede helft van de dagtaak roept immers.

Daarom heb ik zaterdag voor het eerst op mijn eentje een duurloop gedaan: 2 uur aan een stuk lopen. Het is uiteindelijk 1 uur en 3 kwartier geworden, en ik kan zeggen dat ik afgezien heb 🙂 – ik voel het nog steeds aan mijn benen.

Het stomme is ook dat ik totààl geen idee heb van hoeveel kilometer ik nu juist gelopen heb… Ik ben kris kras gaan rondhossen door de Heverleese bossen, maar heb dus geen kilometeraanduiding. Maar de magische 20 kan niet meer zóó veraf zijn. Nog even doorbijten, verder trainen, en nog een duurloop, en dan komen we er wel. En nu hopen dat het niet snikkend heet wordt de 28ste, of er vallen slachtoffers…

De aanhouder wint!

5 thoughts on “20 dagen voor de 20 km”

  1. Hé, nu snap ik waarom je zondag zo voorzichtig “huppelde”…
    Toen ik 10 dagen geleden een rondje ging lopen, wou ik naar het Chartreusebos toe, maar doordat ik een afslag miste (‘t was al donker), stond ik “plots” aan de kerk van Kortrijk-Dutsel… Het heeft even geduurd voor ik weer thuis was, want na een tijd durfde ik niet meer lopen, uit schrik voor hitteslag (zonder drinken). ‘k Ben 2h45’ onderweg geweest voor meer dan 21 km (met Mappy uitgeteld).
    In Brussel zullen er gelukkig genoeg bevoorradingsposten met water staan.

Reageer!