We’re all photographers now

Herinnert u zich de foto van de Antwerpse Ring nog die op 20 januari Foto op zaterdag was op dit weblog?

Diezelfde foto is gisteren om 16.27h vertoond op de tentoonstelling “We are all photographers now” in het musée de l’Elysée in Lausanne, Zwitserland. Ben ik nu een beroemd fotograaf? Neen, want we zijn allen fotografen!

R1 in Lausanne

De tentoonstelling draait rond het feit dat met de huidige digitale fototoestellen eigenlijk iedereen een fotograaf geworden is. In een onderdeel van de tentoonstelling wordt een constante stroom van foto’s geprojecteerd op een muur, die door om het even wie kunnen doorgestuurd worden op www.allphotographersnow.ch. Dat geeft eerst en vooral een continue stroom van hopelijk heel veel foto’s die door mensen overal ter wereld doorgestuurd zijn. Aan 5 seconden per foto, hebben ze 720 foto’s nodig per uur, en dus massa’s foto’s voor de hele tentoonstelling.

Een vriend van mij is onderzoeker aan de technische universiteit van Lausanne en voor hun onderzoek levert dat daarna ook een hopelijk grote database met allerlei foto’s, waarop ze nieuwe algoritmes voor de analyse en het zoeken in foto’s kunnen uitwerken.

Dus, je wordt beroemd voor 5 seconden, en je helpt de wetenschap vooruit! Stuur één of meerdere foto’s door, en ontvang een foto van de tentoonstelling, die genomen wordt door een webcam op het moment dat uw foto getoond wordt.

Eeuwige glorie wacht u! Doén!

3 thoughts on “We’re all photographers now”

  1. Bedankt voor de reclame, Karel! En natuurlijk ook voor het doorsturen van die foto. Een beetje beroemd ben je zo toch wel, er zaten toch wel een paar mensen aandachtig naar je foto te kijken precies!

    De tentoonstelling maakt alleszins heel wat reacties los. We hebben er zelfs al de Zwitserse pers en het TV-journaal
    mee gehaald.

    Momenteel hebben we zo’n 14.000 foto’s van een kleine 4.000 fotografen, maar zoals je al zei moeten dat er dus nog veel meer worden! Ons eerstvolgende doel is de 100.000 foto’s halen, en daarna, op naar de 1.000.000!

Reageer!