De hel van Tanguy

Ai ai ai toch.

Het blijft woelig in het Vlaamse blogwereldje rond de 0110-concerten. De dEUS-blog post dagelijks een overzichtje van blogs die het over 0110 hebben, en VB’er Tanguy Veys zit als rode draad doorheen die blogpostjes.

De VB’er vindt dat zijn partij (en dus hij) nogal aangevallen zijn door de concerten, en reageerde daar bloggewijs op zijn website op. Hij diende onder andere een klacht in tegen een onbekende forumdeelnemer van Semtex en blogger Tomadde, omdat die er onrechtstreeks voor zorgden dat zijn website verpletterd werd onder het dataverkeer, en dus tijdelijk uit de lucht gehaald werd. Voor de rest probeert hij vooral woord en wederwoord te geven op alle reacties die hij en zijn partij in hun nek krijgen.

Uiteraard is actie gelijk aan reactie, en krijgt hij behoorlijk wat tegenwind uit het blogwereldje. Asfaltkonijn riep gisteren nog op tot een ludieke blog-banner-actie onder het motto “Ons maak je niks Veys!”. En ook deze open brief zou wel eens kunnen aan meneer Veys gericht zijn.
En vandaag is dan het onvermijdelijke gebeurd: de site van Tanguy is gehackt. Boem patat. Weg blog. Alleen nog leegte. En een boodschapje van ‘de Spykids Group’. Krapuul.

Arme Tanguy. Nu zal je nog meer in de slachtofferrol moeten kruipen. Zal dat lukken, denk je?

Arme, arme Tanguy.

Update 18h: De aanval zou wel eens veel minder persoonlijk kunnen bedoeld zijn dan de blogwereld vandaag dacht/hoopte. Volgens dit artikel op ZDnet zijn vandaag 144 sites gehackt door de Spykids, en is Tanguy dus een toevallig slachtoffer…
Afwachten of de Braziliaanse Spykids nu Vlaamse hackers op ideeën gebracht hebben 😯

De gehackte site

8 thoughts on “De hel van Tanguy”

 1. zowaar een internetoorlogje.
  arme tanguy
  tis natuurlijk allemaal die vuile linksen hun fout, hem altijd zo uitdagen om te reageren en hem laten trappen in de val van de domme opmerkingen en irritante reacties.

 2. Het merendeel van de hackers in Vlaanderen worden “script kiddies” genoemd, zoals red attack paar jaar geleden. Bewondering voor de echten.

  Iedere persoon die iets van IT kent had al lang gezien dat dit geen Belgisch initiatief was.
  Het was dan ook grappig om lezen dat alles direct opgeblazen werd door onze belgische blog-mac-podcast-blogdinner top.
  Misschien kunnen ze al die BNC accounts op gigachat eens gaan tracen, …

 3. Mjah, “hoge bomen vangen veel wind” zeggen ze dan, en blijkbaar zit Tanguy hoog bij veel mensen, en blijkbaar is er veel wind.

  Als er buiten nu eens evenveel wind zou zijn, de warmte zou beter draagbaar zijn!

  Blazen!

Reageer!