Actiefoto’s 20km

De 20 kilometer door Brussel… Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar in werkelijkheid is het nog geen twee maanden achter de rug. De eerlijkheid gebiedt me wel te bekennen dat ik sindsdien geen meter meer gelopen heb, en dit weer zal daar niet echt verandering in brengen.

Ik kreeg deze week een mailtje van de organisatie om te melden dat ik mijn diploma mocht afdrukken vanop hun site. Hoho, een diploma.

En daar vond ik een link naar de site van Interfot, een bedrijfje dat zich blijkbaar bezig houdt met het trekken van foto’s tijdens sportevenementen, om ze achteraf te verkopen (op basis van borstnummer).

Een heel leuk idee vind ik dat. Even op zoek gegaan, en voorwaar: mijn borstnummer (19780) werd teruggevonden in de databank en leverde deze foto op:

Lopers 17720, 8880, 8238 en - jawel - 19780

Echt overduidelijk is het niet, omdat ik mij wat op de achtergrond bevind, Van ietsje dichterbijen niet bepaald in de lens aan het kijken ben, maar ik sta er op. Ik vermoed dat de foto vlak voor de aankomst getrokken werd, wat de gepijnigde gezichten kan verklaren, en mijn quasi-wandelhouding.

Een betere resolutie is niet beschikbaar, tenzij je 13,90 euro neertelt. En dat vind ik wat prijzig.
Maar het is wel leuk om toch een fotootje te zien van jezelf, of van je vrienden. Want je kan opzoeken wie je wil – het enige wat je nodig hebt is het borstnummer, en dat vind je netjes op de site van de 20 km van Brussel.

Zo kan je bijvoorbeeld Koen Fillet opzoeken (19274), alhoewel die zeer moeilijk te onderscheiden is op de foto. Of lopende blogger Lien (16924). Of winnaar Rik Ceulemans (8).

En zo weet ik dat ik op de foto verkeer in het gezelschap van Catherine, Hamid en Damian. Kijk ‘ns aan. Aangenaam!

Reageer!