1,1 cm – 268 gram

Het is zover, kiezingszondag!

En net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 heb ik de propaganda die in mijn bus viel, netjes bijgehouden, om er wat statistiekjes uit te trekken.

Het verschil met toen is opmerkelijk: toen had ik een stapeltje van bijna 4 centimeter en bijna 800 gram, nu 1 centimeter en 268 gram. Waar er toen vooral veelkleurenboekskes in de bus vielen, bleef het nu vooral bij gazetjes. Zit de crisis er voor iets tussen? Of het ecologisch bewustzijn? Dat laatste zal wel niet…

Akkoord, akkoord, ik ben appelen met peren aan het vergelijken: toen woonde ik in Leuven, nu in Dendermonde. En toen waren het gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de lokale politici sowieso veel harder hun best gaan doen en u meer gaan bestoken dan bij deze Vlaamse verkiezingen, waarbij de kopstukken op den teevee komen. Maar toch, ik vond het een opmerkelijk verschil.

Nog cijfertjes? CD&V heeft het hardst zijn best gedaan om via mijn bus mijn sympathie te winnen: 1 boekske, 1 brief, 1 gazetje, 2 flyers en 1 plooifoldertje; 6 stuks in totaal. Daarna volgen Vlaams Belang, N-VA & Open VLD, met elk 3 stuks: 2 gazetjes en een belastingsbrief van VB, een boekske, een gazetje en een flyerke van N-VA, en een gazetje, een boekske met Jean-Jacques zijn griezelige kop levensgroot op de cover en een flyerke van Open VLD. Van SP-A ontving ik 1 boekje en 1 flyertje, en Groen! tenslotte hield het sober en ecologisch met 1 boekske.

Maar dat wil ook zeggen: nul komma nul propaganda van SLP, Lijst Dedecker en PVDA. SLP heeft zijn campagne vooral via kranten en tijdschriften gevoerd, PVDA heeft nooit een erg visibele campagne, en euhm… Lijst Dedecker? Buiten Jean-Marie zijne kop op teevee en hier en daar wat borden langs de straat heb ik daar eigenlijk bijzónder weinig van gezien…

Soit, ik ga er niet wakker liggen. Mijn stem is bepaald, zometeen ga ik die uitbrengen. En dat de beste mogen winnen zeker?

6 thoughts on “1,1 cm – 268 gram”

  1. Van sp.a geen drieluik (schijven) in de bus gekregen? Vreemd, dan heeft er iemand zijn/haar werk niet gedaan.
    In welke straat wonen jullie?

  2. In Ieper wel SLP gehad, van Pieter-Jan Devos nota bene (voor niet-Karels : who the f*** is P-J D ?).
    Lijst DD heeft aan de WestVlamingen gedacht, met een blaadje met de kandidaten en JM zijne kop in het groot vooraan. Scary!
    (die mens heeft maar halve wenkbrauwen :-/ )

  3. @Tom: jawel, het foldertje in kwestie was van het stapeltje waar ik alles bijhield, gevallen. Vanochtend heb ik het drieluik in kwestie ontdekt. Ik pas mijn tekst aan.

Reageer!