Nieuwsflash

Goh, het is al weer 8 uur, en er is weer een brok heet nieuws binnengelopen op de redactie. Een overzicht, graag!

 • Er is een oplossing voor het Lange Wapper-probleem in Antwerpen. CD&V, SP.A en Open VLD maakten bekend een compromis gevonden te hebben: de gevreesde brug komt er, maar om alle fijn stof tegen te gaan, zal deze onder water lopen. Wie nog geen waterdichte auto heeft, kan vanaf 1 april een dichtingskit bestellen bij de Straten-Generaal. Een carwash-bedrijf uit Borgerhout overweegt om tegen betaling aan te bieden om op systematische basis autoshampoo in De Schelde te dumpen, bij wijze van extra service.
 • De regering maakte zopas bekend een compromis te hebben over de splitsing van BHV. Na lang overleg met allerlei taalspecialisten van o.a. van Dale werd beslist het splitsingsteken na de B te plaatsen. Op het eind van een regel kan dus voortaan B-HV geschreven worden.
 • De N-VA is alvast verheugd dat hetzelfde splitsingsschema als bij haar eigen partijnaam gevolgd werd. In een korte telefonische reactie liet voorzitter De Wever weten nu bereid te zijn deel te nemen aan de regering. Hoeveel deelnames De Wever zal halen, en welke andere kandidaten hij hierbij naar huis zal spelen, kan niet ingeschat worden.
 • U heeft vast het nieuws over K3 al gehoord: met een persmededeling op een piepkleine A5 liet Katleen weten haar C4 gekregen te hebben, en zich in haar eentje aan de beklimming van de K2 te wagen. Haar BMW X5 moest ze daarbij inleveren, en nu tuft ze over de A8 en ander wegen met een Citroën C2. De wereldleiders op de G8 buigen zich ondertussen over het probleem van de opvolging. Er wordt onder andere aan getuige X1 gedacht, maar haar garderobe werd niet geschikt bevonden, al is E5-mode bereid daarbij enige sponsoring te bieden. Meer nieuws volgt, als je maar lang genoeg W8.
 • Nu Infrabel gestart is met een choquerende campagne met beelden van doodgetreinde mensen, willen andere bedrijven graag in deze voetsporen treden, met hun eigen, choquerende campagne. Electrabel plant een campagne die waarschuwt voor de gevolgen van elektriciteit, met beelden van Piet Huysentruyt die een vork in een stopcontact steekt, en beelden van Herbert Flack die in zijn bad zijn borsthaar zit te föhnen en daarbij de haardroger in bad laat vallen. Schokkend!
 •  Ook het plaatselijke slakkencomité wil waarschuwen voor het oversteken van een onbewaakt tuinpad, en toont confronterende beelden van een slak die bij zo’n oversteek onder de voet wordt gelopen door een uit het niets opduikende tuinman. Het gevaar schuilt in een klein hoekje!
 • Als compensatie voor alle vertragingen, delen de treinbegeleiders van de NMBS vandaag snoepjes uit. Per minuut vertraging heeft u recht op 1 M&M-snoepje. Hoop op genoeg minuten vertraging, en spaar alle kleuren!
 • In Oostende is op 156 meter van de kust een school vissen ontdekt. Onderzoekers zijn nu op zoek naar het bijhorende college vissen, en eventueel ook een universiteit vissen. In de binnenstad werd een middelbare school bakvissen gevonden, maar deze bleken irrelevant voor het verdere onderzoek.

Tot zover het nieuws.

Mo! Ge waart er weer mee weg ee! Ha! Ge geloofde het ee!

Ewel ee… 1 april, ventje! Moehahahaha!

7 thoughts on “Nieuwsflash”

 1. Mij bekroop ook een .absurd gevoel. Hoe is het daar trouwens nog?

  Voor zover ik weet is dat pierendood. Maar ik zou het zelf niet weten…

Reageer!