Ontploffing

Er heeft zich vanochtend aan de ontbijttafel een ontploffing voorgedaan te huize Titeca!

Choco DéliceIk was binnenkort van plan op deze blog eens de lofzang te zingen over ‘Choco Délice‘, de nieuwste spruit in de familie van Meli-producten: vloeibare choco met hazelnoten en honing. Manneke lieve deugd, ik kan u zeggen: hemelse lekkernij. De Choco Délice heeft alle andere potten van de ontbijttafel verbannen, en is door de zoon zelfs al omgedoopt tot “papasjoo”, hetgeen bewijst wat voor een liefhebber ondergetekende is.

Maar goed, dat lofdicht is voor een andere keer. Ik wijk af.

Die heerlijke lekkernij zit in een handige knijpfles. Zo van die flessen die met de dop naar beneden staan, en waar je gewoon de gewenste hoeveelheid (veel!) spuit over je boterham.

Vanochtend was er het nodige komische prrrrot-geluid bij het leegknijpen van een fles, dus het was tijd voor een nieuwe. Papa loopt naar de berging, papa neemt een nieuwe fles, papa denkt al bij zichzelf “tiens, die fles staat precies zo bol”, papa zet zich weer aan tafel bij vrouw en zoon, papa neemt een boterham, papa neemt de fles, papa opent het dopje, en….

*PLOTSJ!!*

Op 1 seconde tijd is de volledig boterham, het omringende bord, een stuk van de tafel, en de handen van papa voorzien van heerlijke papasjoo, dit tot groot jolijt van onze schaterende zoon. Een choco-ontploffing, voorwaar!

Het was dus geen gedacht van mij, dat die fles bol stond. Een vriendelijke Meli-werknemer heeft voor mij een fles éxtra vol gedaan, en daarna vlug het dopje erop gepropt. Met het nodige dip-, lek- en kuisplezier tot gevolg.

Hoed u voor bolle flessen choco! Ze bevatten een bonusportie, ze creëren een komisch effect, maar ze durven wel eens te bevuilen!

4 thoughts on “Ontploffing”

  1. met plezier zie ik dat uw optimisme al dadelijk denkt aan een extra grote portie, maar pas toch maar op voor druk-opbouw door gisting en de mogelijke kwalijke gevolgen van het zich te goed doen aan een lekkernij waarvan de fles onder druk stond …

  2. I know. Ge moet u daar vragen bij stellen bij zo’n ontploffing, en niet denken dat de inhoud van 2 flessen per ongeluk in 1 fles gestoken is. Ik heb het ontplofte goedje dan ook aan een zeer goede smaaktest onderworpen en goed bevonden, en ik reserveer de fles voor mezelf met mijn sterke maag; Kobe krijgt bo’kes met papasjoo uit een andere fles…

  3. Op de website van Meli gelezen: officieel liggen ze dus niet meer in de winkel wegens een gistings-probleem.

    Bij ons gisteren hetzelfde probleem: een ongeziene choco-fontein die allesbehalve de boterham voorzag van choco 😉

Reageer!