Weltschmerzen (of zoiets)

Ken je dat gevoel waarbij je gedachten te snel gaan om ernaar te handelen? Dat je duizend-en-één dingen wil doen en gedaan krijgen binnen een bepaalde termijn en dat je termijn dan overschreden wordt, terwijl je slechts 3 van die duizend-en-één dingen gedaan hebt? Meestal dan nog 3 dingen die niet eens in die duizend-en-één dingen inbegrepen zaten.

En dan eindigt het weekend of de werkdag met een licht gevoel van onbehagen, dat je, ondanks alle inspanningen, wéér maar eens in bed kruipt met het gevoel dat de tijd te snel is gegaan.

Daar valt maar 1 iets aan te doen: geen duizend-en-één dingen tegelijk willen doen! Met andere woorden, als je het niet zelf kan doen, geef het aan een ander…

U – goed verstaander – heeft het goed begrepen. Wat u hier leest, is dus NIET geschreven door de hoogstpersoonlijke eigenaar van deze blog, maar WEL door zijn vrouw.

Die dit bijzonder grappig vindt en er dus een absurde post van gemaakt heeft. Maar die tegelijk wel eens een bijdrage wil leveren aan het immer jachtige duizend-en-één (twee eigenlijk) dingen bevattende leven van haar echtgenoot.

Graag gedaan.

5 thoughts on “Weltschmerzen (of zoiets)”

  1. Zo absurd is dit niet,neen, eigenlijk helemaal niet absurd en oh zo herkenbaar. Zeker voor de vrouwen onder ons. Die mee willen zijn en toch ook al die andere taken (gezin) tot in de perfectie willen leiden.
    Tiens, is daar al onderzoek over? Percentage mannelijke en vrouwelijke bloggers? Zou wel interessant zijn. En dan meteen de leeftijscategorie erbij hé. Want, pak, tussen de 30 en de 50 moeten de werkende moeders er zoveel bijnemen …
    Ik ben 50 : net niet oud genoeg om voordelig te sporen, maar zoon op kot. En ja, meer tijd. Hoewel, dat is ook relatief

Reageer!