Gevloerd

Vandaag had ik verlof, om de stielmannen te assisteren die in ons huisje aan de slag zijn gegaan. Het was de zoete inval der stielmannen! Op 1 dag tijd is de plakker, de vloerder, een timmerman, de mannen van het sanitair en een dakwerker gepasseerd.

Ik heb vandaag heel de dag mortel aangedragen voor de vloerder. 130 tegels zijn er gelegd vandaag, goed voor een 26 vierkante meter. Dat ging goed vooruit, morgen en overmorgen doen we verder. Maar ik voel het serieus in de spiertjes.

Geweldig wat zo’n bleke vloer doet met een huis, het klaart zo op. Jaja, ik weet het: foto’s dringen zich nu écht wel op. Ze staan op het toestel, maar ze verwerken is tijdens deze drukke dagen een andere zaak…

De badkamer is ondertussen ook volledig geïnstalleerd en functioneel. Na jaren afwezigheid (wegens douche) heeft het huis eindelijk weer een bad! Hoera!

Het gaat rap vooruit in ons huisje nu. Een uitgebreider verslag over de vorderingen én foto’s volgen. Beloofd.

4 thoughts on “Gevloerd”

 1. Jij bent er duidelijk in geslaagd de juiste stielmannen op te sporen. Dat je erin slaagt alles volgens schema te laten verlopen, klinkt mij als een klein mirakel in de oren.

 2. Ik snap ook echt niet hoe je dat gedaan hebt !
  Wij leven ondertussen al 14 maanden in onze slaapkamer.
  Ok, geldgebrek is de grootste boosdoener, maar toch.
  De keldertrap, daar zijn ze nu al 3 maand aan bezig. Nog twee treetjes …

  Op de keuring van de elektriciteit heb ik 5 maand moeten wachten en dat blaadje heb ik nodig om mijn renovatiepremie van 10000 euro te kunnen aanvragen.
  Op herstellingen die gratis moeten gebeuren ivm beschadigingen heb ik ook 5 maand gewacht.
  Ze zijn sinds zaterdag (de Sint, hij kwam, hij kwam 🙂 ) eindelijk gebeurd.

  Je mag echt in je handjes wrijven hoor dat je maar één verlofdag kwijt bent en dat het allemaal in orde is.
  ‘k Zou ervoor willen tekenen !

 3. Hola hola, kleine relativering, ik ben wel vier dagen aan het vloeren, dus vier verlofdagen kwijt 🙂

  Maar voor de rest gaat alles goed, en ik weet inderdaad dat we daarvoor in onze handjes mogen wrijven. Al hebben we ook ons best gedaan om de beste stielmannen te zoeken (wie niet rap genoeg reageert heeft het verkorven) en er de juiste druk achter te zetten…

Reageer!