Verfadvies

Oh help, het is bijna 1 december. Dat wil zeggen dat we over drie maanden al verhuisd zijn naar ons nieuwe huisje. Als ik dan denk aan al het werk dat nog moet gebeuren op die tijd…

Maar we zien het nog altijd zitten. We werken volop, we plannen volop.

Als het goed is, beginnen we in januari te schilderen. Schilderen zit goed in onze vingers; we hebben zelf de muren in ons huidige stulpje geverfd, en we zijn al regelmatig schilderken gaan spelen bij vrienden. Maar nu we aan ons bloedeigen stekje gaan beginnen, willen we heel grondig nadenken over de kleuren van de living en de keuken. Kiezen we voor 1 kleur, of gaan we voor accentmuren? En welke muur dient dan donkerder of lichter geverfd te worden? En hoe werken we met verschillende tinten terwijl we toch alles zo licht mogelijk houden (we willen een hele lichte living)? We kunnen misschien wel verven, maar we zijn verre van binnenhuisarchitecten.

Dus willen we ons graag laten adviseren. Maar waar? De bekendste naam die in ons opkomt is Colora. De enige andere tip die we van vrienden nog kregen is Verf met advies, en die schijnen heel goed te zijn, maar die zitten wat ver uit onze buurt, en ze willen niet tot hier komen.

Colora dus? Of zijn er nog alternatieven? We hebben van vrienden al opgevangen dat Colora iedereen aanraadt om alles groen te verven, in alle mogelijk tinten. Of je nu modern, klassiek of alternatief bent: je muren moeten groen. ‘t Is de mode.

Maar mode of geen mode, wij willen géén groene muren.

Ik roep jullie hulp in, lieve lezers. Niet om ons verfadvies te geven (mag ook natuurlijk), maar wel om ons advies te geven over verfadvies. Iemand goede of slechte ervaringen met Colora? Of kan iemand ons een andere winkel aanraden waar we goed geholpen worden en waar de verf kwalitatief is? En die liefst ook nog geen stukken van mensen kost, want we zitten toch met enige budgetbeperking 🙂

Iemand?

12 thoughts on “Verfadvies”

 1. Hi Karel,

  Wij zijn heel tevreden over Thiry (Brusselse steenweg). Goede kwaliteit verf, goed kleuradvies ook, en korting voor KUL personeel.

  En voor dat verfadvies – ik kan het natuurlijk niet laten- een accentmuur is mooi! We hebben in de living één muur in “taupe”, de rest in héél licht grijs. En in de gang, terwijl we bezig zijn hé, één muur in lipstick (bordeaux rood), de rest ook grijs. Héél warm.

  Keuken : afstemmen op de kasten?

 2. Bij ons is Colora Sint-Denijs-Westrem langs geweest 3 jaar terug, om advies te geven voor het volledig huis (ook schilderdeuren). Voornamelijk eerder bruine tinten, maar ook dingen die naar het geel gaan zijn eruit gekomen. En met accentmuren.
  Telkens iemand nieuw langskomt, maken ze nog bijna steeds postieve (!) opmerkingen over de kleuren doorgeen het huis. Dat zegt genoeg denk ik (voor ons toch).

  p.

 3. Thiry in Leuven is inderdaad een goed startpunt, ze hebben de serie van “colores del mundo”, waar je verschillende tinten kan combineren. Die tinten zitten in het gamma en er zijn adhv foto’s ook heel wat voorbeelden ….

 4. Héél goede verf bij Thiry. Eén keer verven en alles was in orde in onze badkamer. De verf bij Colora was goedkoper, maar we moesten dan wel meer lagen doen, dus minstens even duur. Enne…3 jaar geleden hebben ze ons daar inderdaad bruin- en beigetinten geadviseerd voor onze slaapkamer. Maar nu is’t groen, groen, groen.

 5. Colora Kontich heeft ons ook goed advies gegeven voor oa. kinderkamers.

  Dochter wou alles roze. Advies was één accentmuur fel roze en de andere heel licht blauw.

  Zoon wou alles donkerblauw. Advies was één accentmuur nachtblauw en een lichtere tint blauw voor de andere muren (bijpassend bij de blauwe frontjes van zijn kast)

  En ze hebben mij goed advies gegeven bij soorten verf, borstel en rollers voor onze ramen, deuren en muren.

 6. Advies:
  Koop verf van goede kwaliteit. Het kleur zal zijn wat je wou, indien uiteindelijk op de muur niet helemaal wat je gedacht had, dan kan je het nog een beetje laten aanpassen.
  Met goede verf hoef je ook niet zoveel lagen te schilderen, bespaart in werk en in centen.
  De Gouden Pluim, Vrijdagsmarkt Gent
  Hou rekening met de natuurlijke licht inval.
  bv: een kamer aan de noorderkant zal een een vrij ‘koud’ licht binnenkrijgen. Dit licht zal het kleur het meest exact weergeven.
  Schijnt de zon binnen op een rode muur, zal heel de kamer een vuur rode gloed krijgen en warm lijken….
  Heb je een donkere ruimte en wil je toch een accentmuur maar lichtjes.
  Er bestaan verven waar kleine twinkelinkskes in zitten, waardoor je een lichtreflexie krijgt, zoals je het bv zou vernissen.
  Mag het echt niet veel kosten:
  Een grote pot witte verf en pigment spuitjes, let wel kan je enkel een nuance van wit mee verkrijgen.
  Of heb je een pot met donkere verf voor een accentmuur, doe er dan heel wat witte verf bij voor de lichtere muren.
  Let wel doe dit altijd met een spuitje of iets waar je duidelijk kan zien wat de verhoudingen zijn.
  Eenmaal verf te kort moet je het exacte kunnen terugmaken.
  Er bestaan ook pigment poeder dat je kan mengen met water en bv compactuna en ook eventueel met bezetsel.
  Hier zal je geen effen effect krijgen, maar met veel compactuna wel afwasbaar…
  zo kan ik nog even doorgaan, hopelijk heb je er iets aan.
  ann-sophie

 7. Ik ben zaterdag gaan shoppen bij Paintfactory in Gent. Een zeer toffe fabriekswinkel met deskundig personeel. Ik ging voor kleuren voor de badkamer en dacht aan bepaalde aarde-tinten. Ze hadden verschillende kleurpanelen met leuke kleuren en zelf verschillende panelen met kleurcombinaties. Ik had heel wat verf en gereedschap mee (want moest oa. een primer gebruiken op mijn muurtegels) en was amper 125 euro kwijt, wat echt niet veel was ten opziche van andere winkels in mijn buurt. Ondertussen is alles geschilderd en ik moet zeggen dat het een prachtig resultaat is!

 8. ik ga mijn gang schilderen,maar vraag me af of de deuren donkerder moeten zijn of bleker,met dank

Reageer!