Dead Parrot

Bijzonder geestig artikeltje gelezen in de krant vanochtend. Over de Oude Grieken. Die hun eigen versie hadden van Monty Pythons Dead Parrot Sketch.

De Oude Grieken hadden blijkbaar een moppenboek met een gelijkaardige grap met een man die zijn beklag komt doen omdat een zopas gekochte slaaf overleden is.

‘Bij alle goden’, antwoordt de slavenverkoper, ‘zolang hij bij mij was heeft hij me dat nooit geflikt!’

Het lijkt absurd dat twee Oude Grieken, die we alleen maar kennen van de geschiedenisboekskes, moppen zitten te vertellen tegen elkaar. Maar hey, waarom niet? Die mannen moesten ook iets doen om het leven jolig te maken; het kan niet alle dagen Olympische Spelen zijn.

Ik vraag mij alleen af wat voor moppen die dan vertelden tegen elkaar. Zouden die dan bezig geweest zijn tegen elkaar van “Een Spartaan, een Athener en een Corinthiër zitten aan een bar, zegt de ene plots tegen de andere…”? Moet hilarische toestanden opgeleverd hebben.

In het artikel van de krant stond in ieder geval nog een voorbeeld:

In veel van de grappen is de dorpsstommeling, een figuur die enigszins traag van begrip is, het mikpunt. Zo vraagt een vriend hem om naar de stad te trekken en twee vijftienjarige slaven te kopen. ‘Geen probleem’, antwoordt de stommeling, ‘als ik geen twee vijftienjarigen vind, breng ik één dertigjarige mee.’

Die malle Grieken toch…

Van de dode-slaven-sketch bestaan bij mijn weten geen authentieke beelden. Van de schitterende Dead Parrot Sketch daarentegen…

(link naar het filmpje)

2 thoughts on “Dead Parrot”

  1. monty python is het neusje v/d zalm,betreffende humor !
    you loved them or you hate them !!,een middenweg is er niet,echt niet!
    alle spin-offs zijn eveneens van onschatbare humor-waarde.

Reageer!