Online Photoshop

PhotoshopHow zekers. Vandaag hot news op allerlei fotografie- en ICT-nieuwssites: Adobe, het bedrijf achter het geweldig mooie Photoshop, hoopt binnen de zes maanden een online versie klaar te hebben van hun succesvol fotobewerkingsprogramma.

Ze doen dat om Google voor te zijn. Google brengt de laatste tijd aan de lopende band nieuwe online applicaties uit, en Adobe wil niet dat de zoekgigant zich komt moeien in hun sector: die van de grafische software.

Ze gaan dan ook het Google-model volgen: gratis. Met inkomsten uit advertenties. Mooi. Uiteraard niet te vroeg juichen, want het zal gaan om een very light-editie van Photoshop, die nog minder zal kunnen dan bv. Photoshop Elements.

Maar toch… Die online grafische toepassingen mogen er wel zijn. Een jaar geleden schreef ik reeds over Phixr, en een tijd geleden wees een collega me op Fauxto, een online Photoshop lookalike.

Ziet er allemaal heel leuk uit, die online speeltjes. En ik ben dus zeer benieuwd met wat Adobe op de proppen gaat komen. En kijk, dan weet ik weer waarover ik nog eens ne cursus zou kunnen schrijven 🙂

3 thoughts on “Online Photoshop”

  1. I’d should verify with you here. Which is not one thing I normally do! I enjoy reading a submit that will make folks think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

Reageer!