Allo micro?

MicroIk gebruik mijn blog schaamteloos om jullie, ervaringsrijk publiek, een vraag te stellen. Voor mijn werk dan nog! Schande!

Ik ben op zoek naar een goede microfoon om op mijn computer aan te sluiten.

YouTube is overal, het internet is verzadigd van de filmpjes, en eindelijk is de bandbreedte en de technologie er om volle bak met filmpjes te smijten. Mensen willen beelden zien, geen saaie teksten lezen.

Vandaar dat we op mijn werk graag heel wat lange, saaie handleidingen zouden vervangen door korte, duidelijke filmpjes. Doe-filmpjes: klik hier, hier en hier en je bent er. Ja, ik weet dat het utopisch klinkt, maar we hebben al enkele probeerseltjes gemaakt, en het schijnt te marcheren.

Enige probleem: de klankkwaliteit. De filmpjes die we momenteel gemaakt hebben, zijn ingesproken met een goedkope headset, en de *plof*klanken zijn talrijk aanwezig. Je begrijpt goed wat ik zeg op de filmpjes, maar al dat ge*plof* is eerlijk gezegd nogal storend.

Vandaar: we zijn op zoek naar de tip voor de top. Ken jij een goede microfoon om op de computer aan te sluiten en teksten in te spreken? Een headset, of een model met statief? We horen het graag van je! Alle tips en ervaringen zijn welkom in de reacties of per mail.

Away with you, evil plofklanks!

U weze bedankt.

7 thoughts on “Allo micro?”

 1. Dit gebruik ik occasioneel: een microfoon (op statief) van Shure (PG57)en een mixer(tje) (Eurorack UB802 van BEHRINGER. Alles aansluiten via de USBpoort door middel van een Edirol UA-1A van Roland. Ik maakte opnamen waarbij ik een instrument bespeelde en de begeleiding op een CD stond. Micro en CD op het mengpaneeltje, mengpaneel via Edirol op USBpoort. Of toch zoiets, het is al een paar jaar geleden. Bedoeling was na te gaan of ik wel het juiste ritme volgde.

 2. Heeft de KULeuven geen audiovisuele uitleendienst met degelijk materiaal?
  Of mss zelfs een échte opnamestudio…
  (Ik herinner me dat ze aan de onderzoekscentrum van audiologie over schitterende opname-toestellen en -ruimte beschikten ‘in den tijd’.)

 3. Lies: ja hoor, AVNet heeft alle nodige voorzieningen die we ons kunnen dromen. Alleen, we willen op regelmatige basis zelf filmpjes maken en daarvoor niet steeds moeten aankloppen bij de collega’s van AVNet, dus willen we zelf een minimum-uitrusting in huis halen…

 4. Van’t werk heb ik een Plantronics USB ding gekregen, die heeft prachtige ruisonderdrukking enzo. Ik gebruik ‘m vooral voor VoIP, mensen zijn verbaasd van het geluid!

  Jammer genoeg verkopen ze dees dingen niet meer, maar ik denk dat iedere zichzelf respecterende fabrikant die zijn ding DSP-compliant durft te noemen wel goed zal zijn!

 5. Doe-filmpjes? Ik heb dat ook in m’n hoofd om verpleegkundigen wat pc-skills aan te leren. Ik ben één en al oor (met of zonder plofklanken). Succes!

Reageer!