Bloemencorso

Het is druk op fotografioneel gebied. Mijn foto’s van de Katuit stonden nog maar net online, of mijn toestel stond al weer vol met foto’s van de daguitstap van mijn werk, en van de Bloemencorso die zondag door de straten van Sint-Gillis-bij-Dendermonde trok. En te bedenken dat ik mijn geheugenkaartjes moet vrij houden voor een onverwachte gebeurtenis die zich één van de komende weken gaat voordoen

De bloemencorso was best wel fijn om te zien: een opeenvolging van praalwagens, uit bloemen gemaakt, afgewisseld met muziekbands en acts.

Mijn volledige fotoverslag vind je op Flickr, een impressie in enkele foto’s vind je hieronder. Een zeer geslaagde andere fotoreportage vind je bij Bart Buggenhout.

De komst van de corso, met thema Vlaanderen boven, vroeger en nu, werd (met enige vertraging) aangekondigd door een Belleman.

De Belleman

In het begin passeerden een aantal wagens met stripfiguren de revue, zoals deze Suske en Wiske-wagen met een levensgrote Lambik op de achterkant:

De stripkar

Zoals gezegd was er ook plaats voor animatie, zoals vlaggenzwaaiers of turnnarretjes.

Vlaggenzwaaien

Torentje

Een mens zou van minder dorst krijgen.

Een mens zou van minder dorst krijgen

En dan kwam een voor mij heel vertrouwd beeld. Ik ben opgegroeid in Ieper, en dus met de Kattenstoet, en zijn mascottes: de dansende snoezepoezen, en de reuzen Cyper en Minneken Poes. Ze waren er allemaal bij in deze corso – de dansende snoezepoezen in het echt, de reuzen in bloemenversie.

De snoezepoezen

Minneken Poes en Cyper

Verder nog te zien: steltenlopers, Manneken Pis, en nog meer vlaggenzwaaiers.

Hoog en droog

Bloemeken Pis

Vlaamse vlaggenzwaaiers

Al bij al een aangenaam tijdsverdrijf op zondagnamiddag!

Steekspel

One thought on “Bloemencorso”

Reageer!