Druk in Leuven. Druk in Bornem.

Ik had vanavond, toen ik in het stationswaarts gaan nog even door het centrum van Leuven passeerde, een liedje in mijn hoofd. Druk in Leuven. Van Noordkaap.

Want het ís weer druk in Leuven. Vanavond begint de herrezen Marktrock aan een nieuwe editie, en het is een drukte van jewelste in het stadscentrum. De Bondgenotenlaan was één rij bussen, van op het Fochplein tot aan het station.

Aan het station stroomde het volk naar buiten. Allemaal heel logisch.

Maar dan zag ik ook volk het station bínnenstromen. Een hele groep wilde precies ook weg uit Leuven. Volk dat allemaal naar mijn perron ging, het perron naar Mechelen – Sint-Niklaas/Antwerpen-Centraal. Tiens, waarheen gaat dat volk?

Op de trein kreeg ik het antwoord van een kennis (een toekomstige collega) die ik ontmoette. Mijn euro was nog niet gevallen dat al dat volk wandelschoenen aanhad, en dat het treingedeelte richting Sint-Niklaas stopt in Bornem.

Och juist ja. Het is weer Dodentocht, dit weekend. Het was me weer compleet ontglipt. Hoewel ik er in Mechelen moeilijk nog kon naastkijken, met een ondertussen bomvolle trein richting Sint-Niklaas. Respect.

Ik heb vorig jaar de 20 kilometer uitgelopen op karakter, ik zwéér u dat ik op een dag die 100 kilometer stap. Ik zal ze uitstappen, al liggen mijn voeten over het wegdek uitgesmeerd. Al moeten ze me den Duvel via een infuus ingieten.

Ooit. Op een dag. Karakter.

Reageer!