GooglePreview

Google is handig, Google is leuk, u kent het wel. Maar kijk, u kunt Google nóg leuker maken aan de hand van een hele reeks leuke plugins voor Firefox.

Een eerste, eenvoudige plugin voor Firefox die een plaatsje verdient in de gallerij, is GooglePreview.

Het ding is zo simpel dat het briljant is: het toont prentjes met voorvertoningen bij de Google zoekresultaten, niet meer, niet minder. Een beetje zoals de SnapShots die o.a. op deze blogs te aanschouwen zijn, maar dan automatisch bij je zoekresultaten.

Zoek ik bijvoorbeeld ‘Webpalet’ op Google, dan ziet dat er zo uit:

GooglePreview aan het werk

Naast de eerste resultaten verschijnt een screenshot van de site in kwestie. Die screenshots kwamen vroeger uit de Alexa-databank, maar komen tegenwoordig van een server van GooglePreview zelf. Let op, deze plugin heeft niets met Google zelf te maken.

In de opties kies je bij hoeveel zoekresultaten je zo’n prentje wil laten verschijnen, en of je de optie wil hebben om de extensie snel in- of uit te schakelen. That’s it.

Ondanks de naam werkt deze plugin trouwens ook voor de zoekresultaten van Yahoo!

Enige bedenkingen: de screenshots gelden voor een site, niet voor een pagina, zoals bij SnapShots wel het geval is. Alle Wikipedia-pagina’s bv. zien er in de screenshot hetzelfde uit.

Ze zijn ook niet bijster snel in het updaten. Deze site zit ondertussen reeds 3 maanden in zijn nieuw jasje, maar op GooglePreview kan je nog steeds een blik werpen op de oude layout. En Biebelweb moet het nog steeds zonder preview stellen.

Maar kijk, al bij al een leuke plugin om je zoekresultaten wat op te fleuren en wat overzicht te bewaren!

Download GooglePreview

6 thoughts on “GooglePreview”

 1. Jammer maar helaas pindakaas,

  nadat ik al eens geprobeerd heb om iets met kleurtjes voor het verduidelijken van heen en weer gestuurde mail (nog mee ja ?) te installeren lukt ook dit me niet.

  Komt het doordat ik opgescheept zit met *** windows ??? Of doe ik gewoon iets fout ?

 2. Aan Windows mag het niet liggen, ik ben zelf een ***** (5 letters zijn correcter ;-)) Windows gebruiker.

  Nu, je probeert de extensie toch toe te passen in Firefox, hoop ik? Want dat ben ik vergeten te vermelden.

  Die quote colors, dat was specifiek voor Thunderbird.

 3. Pingback: Webpalet
 4. Thx Karel,
  het werkt !

  Alleen ben ik er nog niet uit hoe ik mijn RSS-feeds op een degelijke manier georganiseerd krijg. Maar als ik eens de tijd heb om me daarin te verdiepen krijg ik dit ook wel opgelost.

  Blijf ons maar fijn verblijden met de plugins !

Reageer!