Fotografisch leesvoer voor de kerstvakantie

Van 25 tot 29 december, elke dag op Webpalet: Fotografie in mensentaal, een reeks voor beginners, door beginners.

De laatste tijd heb ik nogal veel op deze weblog geschreven over het onderwerp ‘Fotografie‘. Veel heeft natuurlijk te maken met de aanschaf van mijn digitaal reflextoestel, en de foto’s die ik er mee trek (cf. nieuwe rubriek ‘Foto op zaterdag‘).

Dat merk ik ook aan de statistieken van deze weblog. Meer mensen dan ooit vinden hun weg naar deze weblog met zoektermen als nikon d80 welke lenzen, advies kopen d80 nikon, nikon d40 en welke lens met nikon d80.

En dat is niet vreemd. Digitale fotografie is hot en er zijn veel informatiezoekers. Die zoekers kunnen hun zoektocht best starten op Google, maar er zijn ook zeer goede en gespecialiseerde startplaatsen zoals BelgiumDigital.com.

Maar kijk, als gebruikers elkaar helpen, wordt er heel wat overbodig zoekwerk bespaard. Nu ben ik allesbehalve een expert in digitale fotografie, maar ik heb het laatste jaar in mijn zoektocht toch wel een hoop informatie bijeengesprokkeld, en ondertussen een pak ervaring opgedaan. En die info en ervaring wil ik delen.

Daarom plan ik tijdens de kerstvakantie een artikelenreeks ‘Fotografie in mensentaal’. Geen professionele cursus fotografie, geen uitgebreide gids met vergelijkingen – neen, gewoon beginnende fotograaf die schrijft over fotografie voor beginners. Fotografie voor en door dummies, zeg maar.

Van 25 tot 29 december, elke dag op Webpalet. Volgende week vrijdag alvast een uitgebreide aankondiging met meer info.

Reageer!