Gehakt

GehaktWaaw, ik ben gehackt. Door een echte hacker. “HACKED BY Cr1T1c4L”, zoals dat heet in echte 1337 sp34k. Maar eerlijk gezegd: ik ga er geen tranen voor laten.

Ik heb zo hier en daar een aantal testservertjes. Op een van die servers – die ik zelf beheer – heb ik enkele jaren geleden bij wijze van ne keer prutsen een forum geïnstalleerd. Dat forum heeft toendertijd goed dienst gedaan, maar het was er al een tijdje windstil.

En datzelfde forum is nu gehackt. Allee, half september eigenlijk, maar ik heb het nu pas gemerkt (en dat zegt op zich al genoeg).
Via de upload-directory werd een of ander vies scriptje geplaatst, dat dan een of ander lek heeft uitgebuit, waardoor ze den boel overgenomen hebben. Eigen schuld, dikke bult, want ik had al een paar jaar geen broodnodige security updates meer uitgevoerd (wat ik met deze weblog bv. wel systematisch doe).

De takeover was niets dat een goeie backup niet zou oplossen, maar euhm, ja…. die had ik – uhum – uiteraard met hopen – uhum – liggen.

Bloemen noch kransen, ik heb er gewoon korte metten mee gemaakt: weg die handel. Dus bespaar uzelf het ramptoerisme; er is niets meer te zien.

Maar wacht tot ik ze ne keer tegenkom op straat! Ik ga ze ne keer goe terughakken! Hahaa! Daar zullen ze het niet van terug hebben!

Tot zover het spannende verhaal van deze ochtend.

Reageer!