Ad’et nie stoort…

Trouwe lezertjes en lezeresjes die deze weblog volgen via mijn webpagina (en niet via bv. de RSS-feed) hebben het misschien al gemerkt: sinds een tweetal weken ben ik een beetje aan het experimenteren met reclammekes op mijnen blog.

Misschien heb je helemaal niets gemerkt, en da’s dan goed nieuws, want dan ben ik geslaagd in mijn opzet om ze wat subtiel en onopvallend te houden: mee met de kleuren van de blog, en in de rechterbalk, commercieel gezien de minst interessante zone voor reclames.

Ik heb er namelijk behoorlijk lang over gedubt of ik het wel ging doen of niet (en ik ben niet de enige). Het voelt wat aan als het verkopen van een stukje van je ziel. Zo’n reclamevrije blog heeft wel iets.

Ik wilde er eens mee experimenteren. Eens zien wat het opbrengt. Eens zien of ik er mijn hosting mee kan betalen. Of een stukje van mijn fototoestel.
Brengt het niet bijster veel op, dan is het sop de kool niet waard, en dan smijt ik de hele zwik er liever weer van.

En da’s natuurlijk direct het dilemma van “hoe onopvallend maak ik het”. Onopvallend is goed, want dan stoort de gebruiker er zich niet aan. No way, bij mij geen flashy banners!
Maar té onopvallend is natuurlijk ook niet goed, want als niemand de advertenties ziet, brengt het natuurlijk ook geen ene fluit op. De gulden middenweg dus.

Stoor je je er toch aan, doe jezelf dan een lol, en gebruik Firefox, met als voortreffelijke extensie ‘AdBlock Plus‘. Deze plug-in voor Firefox houdt op een vrij intelligente manier reclame tegen, zodat o.a. deze blog weer reclamevrij wordt. Ik kan me mijn surfervaring erzonder niet meer voorstellen. Met als nadeel natuurlijk dat ik totààl geen idee heb hoeveel andere bloggers ook zo van die reclammekes op hun pagina’s hebben staan, want mijnen AdBlock doet zijn werk goed.

AdBlock Plus vind je bij de extensies van Firefox. Wat meer uitleg over deze en andere extensies, en de installatie ervan, vind je op mijn Firefox-pagina’s, die ik voor mijn werkgever gemaakt heb.

Ik wens u een fijne, reclamevrije, surftocht.

7 thoughts on “Ad’et nie stoort…”

 1. Hoe brengen deze ads op?
  Door het aantal kliks op jouw blog of door het aantal kliks op de ads op jouw blog?
  Klein verschil in zinsopbouw, groot verschil in resultaat denk ik.

 2. de kliks op de reclames

  sommigen geven ook opbrengsten per ‘view’, dus als iemand op de pagina komt waar de reclame op staat, maar dat is heel uitzonderlijk.
  en als ge karel een plezier wilt doen, klik dan nooit op meer dan vijf reclames per dag, anders krijg je toestanden zoals bij michel, voor eeuwig en altijd uw adsense kwijt, plus de opbrengsten die je al gemaakt had (onder de 100 euro geen uitbetaling)

 3. Voor klikfraude is er weinig gevaar; ik heb Adlogger geinstalleerd (na een tip van LVB in de topic bij Michel)

  En Kir, ja inderdaad: heel groot verschil in resultaat. Als het per view van een ad zou zijn, zou het easy money zijn 🙂

 4. Goh, ik ben er nog altijd niet helemaal uit of ik de ads laat staan of niet.

  Het valt zeker niet tegen: mijn Flickr-hosting bv. is al afbetaald ermee. En met een beetje geluk binnenkort mijn hosting ook. Maar ‘t is niet dat ik er rijk van ga worden 🙂

 5. “Adlogger” huh?

  Wat lezen we daar:

  “Unfortunately the development of AdLogger has been put to a halt. Due to some recent changes in the Google AdSense program, AdLogger has been rendered inaccurate and useless.”

Reageer!