Hup hup hup

1 september, 8 uur.

Op een normale schooldag krioelt het hier voor de poorten van ons appartement van de krijsende schoolkinderen, toeterende auto’s, rondvliegende fietsers, en allerlei andere creaturen die de zeer dichte nabijheid van een van de grootste scholen van Leuven en omstreken bijzonder prominent maken.

Maar niets van dat, de laatste tijd. Neen, meneer, ‘t is vakantie! De rust, weet u wel?

Veilig naar de school, met de octopus!Alhoewel… hola, hola wacht ‘ns? ‘t Is 1 september! September! In mijne tijd wilde dat zeggen: “Terug naar school”. Gedaan vakantie! Boem petat!

Ik trek nog even naar mijn balkon om de marcherende troepen te aanschouwen, maar… de complete vakantierust schijnt toe te slaan in Heverlee. De flashy nieuwe octopuspalen aan de school staan er verlaten bij. Allee! Hup hup hup! De school gaat beginnen!

Ze zullen het vergeten zijn, zeker?
Als ge ook niet alles zelf doet ee…

5 thoughts on “Hup hup hup”

  1. Jamaar, boven je artikel staat “8 uur”… dat is nog véél te vroeg, die kinderen staan nog allemaal met hun lief op de Oude Markt. Het gekrioel begint pas een vijftal minuten voor schooltijd. Probeer het morgen (!) nog eens opnieuw, misschien heb je dan meer geluk…

  2. 8 uur bleek inderdaad te vroeg. Tegen 8.10h kwam het spektakel op gang, maar toch niet met de taferelen die ik gewoon ben van afgelopen jaren.
    ‘t Zal een combinatie zijn van vakantiemoeheid en verlangen naar het weekend.

    Of die dekselse katers. Effectief.

  3. ikke heb na zoveel jaar ook nog eens meegedaan… braaf naar school met een boterhammendoos en een kus van de mama 😉

Reageer!