Het eindpunt van uw zoektocht

En u bent alweer een bevoorrechte getuige. Van de geboorte van een nieuwe rubriek, deze keer.
Om volledig te zijn: de éérste vaste rubriek in het Webpaletium. Het wordt een experimentele rubriek, en we zien wel of het wat wordt.

Het zit zo: vorige week was ik de statistiekjes van mijn weblog aan het bekijken. Jaaa, ik geef toe: ik ben misschien wel een heel klein beetje een statneuker. Of een hithoer, zoals sommigen het uitdrukken. Een klein beetje maar.
In mijn statistiekjes kan ik netjes zien welke zoektermen gebruikt worden om naar dit oord te leiden. En dat levert soms bizarre zoektermen op.
Bizar om te zien wat er allemaal naar hier leidt, maar bizar ook om te zien wat Vlamingen en Nederlanders zo allemaal intikken in hun Google!

Ik had al vaak de drang gehad om die absurde zoekopdrachten gewoon te posten, maar had ze telkens weer onderdrukt. Tot de zoektocht naar de naakte minister er kwam. Toen moest ik mij gewoon outen.

En de zin is niet over. Ja, beste surfer, ik heb nog steeds zin om uw diepste zieleroerselen op het net te smijten. Gewoon omdat u zo leuk surft. Het is een compliment, echt!

Vandaar dat ik vanaf nu besloten heb om op regelmatige basis zoekopdrachten uit mijn statistieken te pikken, om er gewoon een antwoord op te geven! Dan krijgen de mensen tenminste waar voor hun geld, want wat ben je ermee als je via “Hoe ontkurk ik een fles zonder kurkentrekker” hier belandt, en het antwoord niet vindt?? Niets! Nada! Nothing!

Uiteraard kan u niet zomaar vragen op mij afvuren. Neen, enkel vragen die ingetikt werden in Google, en toevallig in mijn richting wezen, krijgen een antwoord. Dat wil zeggen dat de woorden uit de vraagstelling al eens moeten uitgesproken zijn in een artikel, en liefst nog in elkaars buurt.
Concreet kunt u me dus niets vragen over bijvoorbeeld “sneup”*, zolang ik het woord “sneup” niet uitgesproken heb. Wat – euhm – bij deze – tjah – gebeurd is.

Tenslotte nog een belofte, om niet helemaal als hithoer afgeschilderd te worden: ik zal het gebruik van bizarre, spannende, populaire en hete termen en uitdrukkingen, met het oog op het verkrijgen van meer vragen, in de toekomst vermijden. Experimenten als deze (link) vliegen er dus uit. Beloofd.

Genoeg geluld. Tijd voor de eerste aflevering! Meer gelul!

*) U weet niet wat sneup is? Jammer, u hebt Het Leugenpaleis** gemist…
**) U weet niet wat Het Leugenpaleis is? Jammer, u hebt kennelijk meer gemist…

Reageer!