Dubio

Aaaaaargh, ik verkeer in dubio. To blog or not to blog?

Dé nieuwe marketingtruc (allee, al een tijdje) is om hype te creëren rond iets, en om bloggers erover te laten schrijven. Positief of negatief, doet er niet toe. Als ze maar schrijven. Aandacht!

De afgelopen weken was er hier op deze en andere blogs een advertentie te zien voor een nieuw, veelbelovend product dat vandaag gelanceerd zou worden. Ik geloofde er niet echt in, maar ik was wel geïnteresseerd. En ik had me dus ingeschreven voor de mailinglijst. Met nieuws over de lancering van het product. Vandaag dus.

Zoals verwacht was het allemaal fake. Was het allemaal opgezet marketing-gedoe. Met als bedoeling dat ik nu verontwaardigd schrijf over het ding. En er aandacht aan geef dus. Zoals ik nu doe.

Nogal wat bloggers hadden door dat er stront aan de knikker was, maar niemand kon raden wie er eigenlijk achter de campagne zou zitten. Tot vandaag. En ‘t is verschietachtig. Straf. Verwonderlijk. En eigenlijk ontgoochelend. Flauw. Zielig. Boeee!

Vandaar de dubio: schrijf ik erover, en geef ik het de aandacht die het vraagt, waarmee de marketeers winnen? Of zwijg ik er gewoon over, hetgeen beter zou zijn?

Maar helaas, ik heb voor optie 3 gekozen: een ongelofelijk verwarrend, gefrustreerd artikel schrijven waarin ik weiger de naam van de betrokken firma te noemen. Waarmee ik mezelf uiteraard behoorlijk zielig opstel, en de nieuwsgierigheid bij de lezer opwek, die dan uiteraard op zoek gaat naar waar het over ging, waarmee ik het product eigenlijk tóch aandacht geef, en de marketeers weeral eens winnen.

Aaaaaaaaaaaaaaaargh!

4 thoughts on “Dubio”

  1. Je hebt gelijk, ik ben nu dodelijk nieuwsgierig om te weten wie er achter deze flauwe marketinggrap zit. Maar wees gerust, ‘k ga het ongelooflijke onnozelaars vinden.

  2. De dag dat ik nog zwijmelend van bewondering en jaloezie iemands voeten wilde kussen omdat hij/zij zich als marketeer voorstelde ligt toch ook al een tijd achter me.

Reageer!