Triestig

Daarnet in de industriezone van Dendermonde:

Ik was aan de toegelaten 70 kilometer per uur op de hoofdweg aan het rijden, toen ik plots in de verte 2 fietsers zag die met geen mogelijkheid overgestoken raakten. Dus ik rem langzaam af, en flikker even om duidelijk te maken dat ze kunnen oversteken.

Terwijl de fietsers oversteken en me een dankbaar gebaar toegooien, stopt er een BMW X5 op vijf centimeter van mijn gat, om vervolgens – wanneer de fietsers nog maar nét overgestoken waren – mij met volle geweld voorbij te steken, toeterend en mij een middelvinger toegooiend.

Ik ben enorm geschrokken. Niet van de agressiviteit op zich – ik verwacht niet anders van BMW-rijders – maar van de reden van agressiviteit. Dat iemand toetert omdat ik aan ouwpeekessnelheid door een industriezone tuf, zou ik ergens nog kunnen snappen. Maar toeteren omdat ik stóp voor fietsers??

Breek me de bek niet open.

10 thoughts on “Triestig”

 1. De belangrijkste feiten van de BMW X5:

  Auto:
  Gewicht 1970 kg
  Lengte 4667 mm
  Breedte 1872 mm
  Hoogte 1750 mm

  Chauffeur:
  **** 20 mm

  Voila, dat is wat ik ervan denk 😉

 2. Knap dat je rustig gebleven bent. Zulke zaken kunnen snel ontaarden. Dit is het gedrag van pure individualisten.

 3. Ik heb net hetzelfde meegemaakt aan de steenweg in Wijgmaal ter hoogte van de Remy fabriek, het ergste was dat die kerel mij met een stoer toerental voorbijstak terwijl 30 meter verder een koppeltje nog steeds aan het oversteken was.
  Gelukkig heeft een Audi blijkbaar goeie remschijven en had die eikel nog ietwat reactiesnelheid.

 4. Gortig en pijnlijk zielig. Soms verliest ook een optimist zijn geloof in onze samenleving.

  Deze week trouwens op vakantie geweest in Duitsland. Wat me daar opviel: opvallend weinig zebrapaden. Als je daar een drukke tweevaksbaan over moet om van het ene (druk bewandelde) wandelpad naar het andere aan de overkant te geraken, kan je daar nog wel een tijdje staan koekeloeren. Dan heb ik toch de indruk dat het hier, met de overvloed aan zebrapaden en toch een redelijke graad van stoppers aan die plaatsen, nog redelijk meevalt.

 5. Is het nu écht nodig om alle BMW-chauffeurs over dezelfde kam te scheren ? Of baseer je je op resultaten van een degelijke statistische studie ?

 6. /Is het nu écht nodig om alle BMW-chauffeurs over dezelfde kam te scheren ?/

  Tuurlijk niet. Multipla-rijders zitten blijkbaar eveneens rap op het paard..

 7. @Saskia: ik heb zeker niets tegen BMW rijders, sommige van mijn beste vrienden rijden zelfs met een BMW. Maar ze moeten zich aanpassen of oprotten!

 8. Dit gedrag past wat mij betreft meer bij een opel Astra rijder.
  Waarschijnlijk was het er een en had hij even de auto van een kennis geleend.
  Mijn ervaring is dat met name kleine autootjes asociaal weggedrag vertonen. Kijk maar eens hoe vaak een bumperklever rijdt in een golfje of een Astra. Kans is ook groot dat er dan ook een petje op het hoofd zit.

  Cheers

Reageer!