Stampjes

Het is de aandachtige lezer niet ontgaan. Dat we het druk hebben. En dat er weinig vrije tijd overblijft om bijvoorbeeld een blog bij te houden.

Sorry daarvoor. Maar we hebben goede redenen. Hele goede redenen.

Onze goede reden heeft als codenaam ‘Appeltje’ meegekregen, en verblijft momenteel in de buik van Eveline, om eind november hallo te zeggen aan de wereld. Een tweede zoontje of een eerste dochtertje voor ons, een broertje of zusje voor grote broer Kobe. Ons gezinnetje breidt uit!

Appeltje op 13 weken

Onze Kobe zal op dat moment twee jaar en twee maand zijn, en we vonden dat het tijd was voor een speelkameraadje. En we hebben nu zo’n mooi huis, met nog zo’n grote lege kamer 🙂

Nu, de aandachtige lezer blijft kritisch en vraagt zich af: “tijd heb je toch pas tekort als die kleine geboren is?” Klopt, normaal gezien wel, maar helaas hebben we het niet zo getroffen met de zwangerschap.

Evelines vorige zwangerschap liep niet van een leien dakje, maar deze zwangerschap is jammer genoeg nog een slag erger. De details smijten we liever niet op de blog (maar mailen mag altijd), maar Eveline ligt ondertussen bijna zes weken plat op doktersbevel, en de kans zit er dik in dat het tot het eind van de zwangerschap zo zal zijn.

Alle zware inspanningen zijn uit den boze, dus ook voor Kobe zorgen en hem optillen en zo. Dat wil zeggen dat ik momenteel Kobes belangrijkste babysit ben, en er grotendeels alleen voor sta in het huishouden, met zorg voor vrouw en kind. Gelukkig kan ik daarbij regelmatig rekenen op hulp van familie en vrienden. Maar tijd voor hobby’s is momenteel schaars. Vandaar.

En vandaar ook dat deze aankondiging aan de late kant is. Eigenlijk wilden we Kobes website in een volledig nieuw kleedje steken en lanceren op 21 mei, maar wegens tijdsgebrek zal die nieuwe website nog even op zich moeten laten wachten. In tussentijd sturen we nieuwtjes de wereld in via deze en vooral via Kobes blog.

Bijvoorbeeld om te zeggen dat onze kleine vent of meid zich als een vis in het water voelt! Het mag dan misschien niet goed gaan met Eveline, maar ons kleintje doet het prima. Appeltje groeit goed, en is al weken aan het stampen dat het een lieve lust is. Dat we nog een actieveling in huis krijgen, is duidelijk 🙂

We kijken er in ieder geval enorm naar uit.

Welkom, Appeltje!

11 thoughts on “Stampjes”

 1. Proficiat seg!! Hopelijk blijft het voor Eveline doenbaar.

  Die tijd… veel succes daarmee!! Hier blijft ons kindjesdagboek in een fase steken van “onafgewerkt”. Vader heeft geen fut meer na een dag werken.

  En wat ik me afvroeg… gaat Kobe zijn verhaallijnen ook door broer/zus laten vertellen? 😉

 2. Dikke, dikke proficiat !
  Ik schreef laatst al op Goya zijn blog dat het zo lang duurt voor de blogkindjes een brusje krijgen.

  Alleen jammer dat Eveline zo’n pech heeft ! Als je wat dichterbij woonde, wil ik af en toe wel wat inspringen …

  Hier komt er ook een zusje voor Iben en deze keer zijn we jullie voor, want bij ons is het voor eind oktober.

  Wens Eveline heel heel veel sterkte van mij want plat liggen zou voor mij zowat het ergste zijn dat me zou overkomen, dus ik leef echt met haar mee.
  En zeker met zo’n kapoen in huis. Leg maar eens uit dat je niet altijd met hem bezig kan zijn he.

 3. Een dikke proficiat en sterkte aan allebei. Platliggen. Ik heb het ook 2 keer meegemaakt. Ik ben gelukkig steeds thuis kunnen blijven en hoop hetzelfde voor Eveline!

 4. En wat ik me afvroeg… gaat Kobe zijn verhaallijnen ook door broer/zus laten vertellen? 😉

  Neen, de formule “baby/peuter spreekt” is een beetje uitgeput. Een van de veranderingen bij de nieuwe site, is dat papa en mama ook eens iets gaan vertellen 🙂

 5. Ook van mij een hele dikke proficiat!
  Dat gaat zooooo plezant zijn voor Kobe. Als ik mijn twee kindjes elkaar zo zie entertainen 😉
  Wel heel erg jammer dat Eveline niet van haar zwangerschap kan genieten. Het aftellen is al zo lang maar ik kan me best voorstellen dat het voor jullie nog veel langer zal lijken… Courage!

 6. Al is het voor ons geen nieuws meer, toch zijn we er ook heel blij mee! We kijken uit naar ons buurjongetje/meisje (schrap wat niet past).
  En in tussentijd blijven we duimen, ovenschotels brengen, tijdschriften uitwisselen, theetjes komen drinken,… En ook onze babysitdiensten bieden we op eenvoudig verzoek aan.
  En Eveline, volhouden he! Je bent al bijna in de helft!!

  (Simon brabbelt dat hij hoopt op een vriendinnetje. Hij heeft al zoveel vriendjes…)

Reageer!