Sgreiven

der wort veel gezaagt over de sms jeugt die ni meer kan shreive ma as ge t gasteboek van delanoo van de vtm bekeikt valt da tog mee nee  ?

Bloemlezing uit het gastenboek

keikoel prog joh !

Alle stokheid op een gekje: moet er daar bij VTM niet dringend iemand die gastenboeken gaan modereren??

6 thoughts on “Sgreiven”

 1. Ik erger me daar ook meer en meer aan.
  Je ziet dit vaak in gastenboek, op sociale netwerksites waar vooral veel tieners zitten (Netlog), sommige forums enzovoort.

  Iemand die op zo’n manier schrijft, kan ik gewoon niet serieus nemen. En ik lees die berichten ook nooit volledig. Als je geen deftig Nederlands kan schrijven, dan zal de inhoud waarschijnlijk ook niet waardevol zijn.

  P.S.: ik vind dit nog veel erger dan eens een dt-fout maken of andere taalfouten. Dit is gewoon te lui zijn om deftig te schrijven.

 2. Gekend probleem. Het zit overal. Gisteren nog dit stukje proza gezien op 2dehands.

  renaut 2000 benzine heefd rode kaart voor uitlaat en draagarm nog in goede staat elk ruite schuifdak arbag enz trekhaak

  En dan heb je de Franse nog niet bezig gezien…

 3. P.S.: ik vind dit nog veel erger dan eens een dt-fout maken of andere taalfouten. Dit is gewoon te lui zijn om deftig te schrijven.

  Spijtig genoeg is het vaak even erg … Meestal zijn ze niet lui en pseudo-stoer (zoals wij toen), maar kunnen ze gewoon niet beter … Hurray voor de eindtermen (en andere zand-in-de-ogen-strooierij) !

  PS ‘t Is niet omdat jij niet kan schrijven zonder een dt-fout hier en daar dat het daarom een minder erge fout zou zijn … 🙂

Reageer!