Vlees en bloed

De Mike. En de Rudy.Zoals jullie konden afleiden uit het mooie overzicht dat Eveline maakte van ons hectische leven, eindigt mijn dag momenteel niet zonder een stukje tv te kijken. Ik ben normaal niet zo’n grote tv-kijker, maar als je een hele avond verbouwd hebt in een huis, en je komt thuis en je kruipt direct in bed, dan lig je in je bed verder te verbouwen en dan kan je toch niet slapen. Dus: om middernacht gaat de tv hier nog even aan, om het brein leeg te spoelen.

De meeste programma’s bekijk ik met serieus uitstel; ik neem heel wat op momenteel, en ik kijk ‘s avonds volgens dat het me uitkomt. Enkel ‘Van vlees en bloed’ wilde ik telkens de avond zelf zien, wegens te beklijvend.

Ik ben diep onder de indruk van de hele serie, maar de laatste aflevering van gisteren was helemaal de kers op de taart. Dat laatste kwartier van de aflevering – de Vlaamse kermis – moet gewoon apart ingezonden worden voor de Oscars of weet ik veel wat en alle prijzen binnenhalen. Zo oer-Vlaams, zo ‘gezellig’ zonder dat het melerig wordt, zo voorspelbaar en toch nét weer niet, zo tragikomisch, zo gedurfd (vooral het einde dan): kortom: subliem. Ik heb direct na de aflevering een kwartier teruggespoeld, en dat stuk nóg eens bekeken. Waw.

Tot zover mijn lofrede 🙂

En terwijl we toch over tv bezig zijn, en wat ik allemaal bekijk ‘s avonds: woensdagavond heb ik met twee dagen uitstel naar ‘Zonde van de zendtijd’ gekeken, en onderstaand stukje (echt uitgezonden op VTM) vond ik toch wel een van de betere van het hele seizoen…

(klik hier om het filmpje te bekijken)

One thought on “Vlees en bloed”

  1. Dag Karel,
    proficiat met deze zeer mooie (en leerrijke)site. ‘t Is via de NIKON D90 (google) dat ik bij u ben binnengevallen. ‘k Heb hem wel al gekocht en pas nadien gelezen wat u ervan dacht. Als leek kan ik hem nu al aan en uitzetten, en een fotootje nemen op de autofocus stand. Er staan mij nog lange studiedagen voor de boeg.
    succes en tot in den draai.
    Vlees en bloed is inderdaad top.

Reageer!