Vorderingen

Dat het hier stil is op den blog. En dat dat nog een tijdje zo gaat zijn.

En dat het in ons nieuw huisje allesbehalve stil is. Dat er gewerkt wordt, tegen de sterren op.

Het gaat goed met onze werken. We zitten mooi op schema om over een goeie maand ons nieuwe huisje te betrekken. Maar de eindspurt is ingezet: de komende maand zal het eventjes tandenbijten worden, en gaat elk vrij momentje naar het huis. Is het niet om in het huis zelf te werken of op te kuisen, dan ben ik thuis wel bezig met papierwerk rond het huis, met plannen, met het voorbereiden van de verhuis, of dan bezoek ik doe-het-zelf-zaken.

Komt daar ook nog eens bij dat ik tegen begin februari op mijn werk met twee zware deadlines zit, en dat ik in januari nog enige dagen verlof gepland heb om te kunnen werken in het huis. En last but not least wil ik tijdens de schaarse vrije momentjes nog wel eens mijn zoon of mijn vrouw zien.

Er moeten slachtoffers vallen dus. En die slachtoffers zijn computeren, bloggen, en andere hobby’s, zoals mijn fotografie. Alle hobby’s gaan voor een dikke maand op een zéér laag pitje, om alle energie in ons nieuwe huisje te steken. Wat zal het deugd doen om achteraf alles in een fonkelnieuw gerenoveerd huisje te hernemen.

Maar goed, ik laat u niet volledig op uw honger, u hebt recht op een update. Waar staan we, wat staat er nog te gebeuren?

De vloer is gelegd, de muren zijn afgeschuurd, het plafond is ontdaan van alle ballast, alle overbodige muurtjes zijn afgebroken, de badkamer is afgebroken, het kapwerk is gebeurd, de waterleiding en verwarming is vernieuwd: zover waren we al bij de vorige update.

Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan onze vernieuwde badkamer, de radiatoren zijn weer van de muur zodat de plakker deze week aan de slag kan, de elektriciteitskast is volledig vernieuwd, alle nieuwe circuits zijn in gebruik genomen.

En dan naderen we de afwerkingsfase: deze week worden de muren bezet met een dun laagje, volgende week beginnen we elders tasso te hangen, en kunnen we beginnen schilderen. De binnendeuren worden binnenkort terug geplaatst, de verlichting gaat stilaan zijn plekje krijgen, onze nieuwe eethoek is besteld, en eind januari wordt de keuken geplaatst.

Perfect op schema dus, maar met nog een druk programma voor de boeg. Maar we hebben er zin in!

2 thoughts on “Vorderingen”

 1. Karel, man,
  k ben jaloers, en echt. Ik ben dat niet rap.
  Maar nu? ja nu ben ik echt jaloers. Want dit, dit is wat ik moet hebben voor mijn schoolproject. Hoe kan ik mensen anders op de hoogte houden van ‘mijn’ vorderingen?
  Gezien je gebrek aan tijd en je vele persoonlijke uitdagingen in het leven, waaronder het geliefde vaderschap, huwelijk en renovator zijn, zal je geen tijd resten ‘mijn’ jaloersheid weg te werken.
  Tenzij iemand van jullie koor ook die vaardigheden bezit om zoiets in mekaar te boksen en me daar wil mee helpen?

  Ja ja, ik blijf ‘groot’ dromen.

  fijn verbouwen!

  MARIJKE

Reageer!