Yulia

 Yulia

Ik mocht vorige week op stap met mijn camera op mijn werk. Ik mocht een vijftal collega’s portretteren, om hun foto op een brochure te plaatsen. Dit is mijn collega Yulia, die graag en gewillig poseerde.

Ik vond het een heel leuke opdracht om te doen. Ik kon eindelijk een aantal tips in de praktijk omzetten om mensen spontaan op een foto te krijgen. Mensen die ‘van moetes’ gefotografeerd worden, verstijven zodra er een grote lens op hun neus gericht is. De truc is om ze te doen denken dat je nog bezig bent met je instellingen op het moment dat je eigenlijk al ‘voor echt’ aan het trekken bent.

Ik ben tevreden met het resultaat. Alle collega’s staan mooi op de brochure. Terwijl bovenstaande foto getrokken werd, was ik Yulia een mop van een konijntje aan het vertellen.

6 thoughts on “Yulia”

  1. @Tom: Ik had de mop in het artikel bewust _niet_ vermeld, omdat het zo’n droge mop is die op papier totàààl niet werkt, maar die het moet hebben van de situatie, de manier van vertellen, de timing, …

    Maar allee, nu ge gewaarschuwd zijt, en dus 2 man waard zijt, zal ik hem toch even laten volgen, want een publiek van meerdere mensen lacht altijd harder dan iemand alleen:

    Een konijntje komt bij de bakker en vraagt een groot, grof brood. De bakker zet een brood op de toonbank en roept “Hier is uw brood, gij klootzak”. “Hoho bakker,” zegt het konijntje, “dat is wel heel grof”.

    Ik had u gewaarschuwd…

  2. @Pelle: vermoedelijk wel, maar ik heb er geen link naar. Mijn tips haal ik vooral uit The Digital Photography Books van Scott Kelby…

Reageer!