Hogere wiskunde

Wanneer ik iets invul of opzoek op een website heb ik hoegenaamd niets tegen testjes die bedoeld zijn om spammers buiten te houden. Neen, waarom zou ik – spammers zijn BOE!, spammers zijn AWOERT! Dus HOERA! voor anti-spam-technieken! Ik gebruik ze zelf op de websites die ik beheer.

Maar er zijn grenzen. Soms is een captcha-afbeeldinkje echt wel onleesbaar (ik moet bij dns.be vrij vaak herbeginnen), en ook mijn mathematische vermogens hebben grenzen, zeker als de avond al vergevorderd is. Niets tegen een ‘3 + 5’ of een ‘2 + 6’, maar toen ik gisterenavond laat nog iets wilde opzoeken in de personeelsdatabank van onze universiteit, krabte ik toch even in mijn haar toen ik volgende opgave kreeg:

Hoeveel is 527 + 527?

Op dat uur koste het toch wel 15 seconden vooraleer ik 1054 uit mijn vingers liet vloeien. En ik hou mijn hart al vast voor de volgende verscherping van de veiligheid, wanneer ik de vierkantswortel van 13.576 voorgeschoteld krijg…

Daar zullen de vuile spammers het niet van terughebben!

7 thoughts on “Hogere wiskunde”

  1. Probeer maar eens de captcha’s op deze weblog snel te beantwoorden. Amai mijne frak. Die zal zeker geen last krijgen van spam, en de reacties zullen wel van een voldoende hoog niveau (of van personen met een redelijke intelligentie) moeten komen om erdoor te geraken…

  2. Bvb deze: “A carbon nanotube construction from the ground to geosynchronous orbit”. Ik denk dat hij een space elevator bedoelt, maar kom. Naar “Which tiger can you catch with tuna fish?” heb ik al helemaal het raden…

  3. Die dingen doen me altijd denken aan de beveiligingssystemen op de dienst geriatrie van het ziekenhuis. “Typ 4875 in omgekeerde volgorde om de deur te openen” – als het werkt voor dementerenden…

  4. Tiens, de laatste keer dat ik op de KUL site moest zijn was het ook nog 2 2. Dan maar niet meer van thuis uit werken!

  5. Die captcha haalt ook allemaal niks uit. Computers zijn behoorlijk sterk in het oplossen van wiskunde naar het schijnt

    In 5 seconden in faveletje gemaakt om je van hoofdbrekens te redden: http://www.studiow.be/lab/kuleuven/

    (Op de pagina staat een link, daarop rechtsklikken op de link en toevoegen aan je favorieten. Volgende keer dat je op de personeelsdatabank moet zijn surf je naar die pagina en klik je daarna in je favorieten op Personeelsbank Captcha en hupla!)

  6. @Peter: “What is the ultimate answer to the question of life, the universe and everything?” is dan weer een makkie 🙂

    Ik denk dat het de bedoeling is dat je Google als hulplijn gebruikt bij zijn vragen… 🙂

Reageer!