Revolución!

Moh! Welk lijk komt er hier nu uit de kast gevallen??

Ik ben – zoals elk jaar – bezig met de uitnodiging voor het sinterklaasfeest hier op het werk. De sint heeft mij dat gevraagd, dus ik ben braaf en ik doe dat, want ik hou niet van de roe.

Ik bewerk het Word-document dat elk jaar gebruikt wordt, ik maak daar braaf een PDF van, en plots valt mijn oog op de properties van die PDF. Dat daar iets vreemds mee aan de hand is.

Ik denk even: virus in mijn Acrobat? En dan denk ik: of zou het in het Word-document zitten?

Word-document terug open, drie kwartier zoeken waar in die **** Office 2007 de document properties zitten, en… ja hoor…

Verborgen boodschap in de properties

Het zat in het Word-document. Een revolutionaire boodschap, die verdacht veel weg heeft van een virus. Een Word-macro-virus, zoals tinternet mij bevestigt.

Nu moet u weten dat al jààren hetzelfde document gebruikt en bewerkt wordt. Een document dat ik overgenomen heb van mijn voorganger. Die dus ooit met een virus gezeten heeft, blijkbaar (hetgeen eerlijk gezegd niet straf verwonderlijk is).

Wie weet hoe lang we die revolutionaire boodschap al naar de brave kienekes aan het verspreiden zijn 🙂

2 thoughts on “Revolución!”

  1. nu los van dat virus…
    maar die office 2007 vind ik oook een onhandig onding die mij al meer grijze haren (oké oké, figuurlijk dan) bezorgd heeft dan wat anders…

  2. sterk.. benieuwd over welke actie het gaat!

    Maar van stijlfoutjes gesproken… uw tekstje was beter “revolução!” getiteld, aangezien het virus in het Portugees zijn weg baant naar de grote massa, en niet in het Spaans.

    Agh, geen erg. Sinterklaas komt toch niet in Portugal.

Reageer!