Event-driven-shopping

Ik was vanmiddag in ‘t stad, toen het plots begon te regenen. Niet erg – van een beetje regen smelt een mens niet, dus ik ging gewoon door met mijn boodschappen.

Mijn laatste halte was de Hema. Een behoorlijke drukte was het daar, en toen ik aan de kassa stond aan te schuiven heb ik minstens vijf mensen gezien die een paraplu aan het kopen waren. En allemaal vroegen ze aan de kassa of ze er het etiketje al konden afknippen.

Grappig vind ik dat, zo event-driven shoppen. Hopla, het regent, tijd voor een nieuwe paraplu!

En de volgende keer dat het regent? Weer een nieuwe paraplu? En de vorige op eBay?

Of als er onverwachte straatwerken zijn, met modder tot gevolg, lopen we dan allen de schoenwinkel binnen om laarzen te kopen? Of als er een snedige wind zit, gaan we dan met z’n allen vlug een muts gaan kopen? Of als er een spontane treinstaking uitbreekt, lopen we dan de dichtstbijzijnde garage binnen om een auto te kopen? “Een kleintje is goed hoor, ‘t is maar voor vandaag. Neen, inpakken hoeft niet, het is om direct te gebruiken.” Of op je wandeling door de stad een prachtig gebouw tegenkomen, of een potsierlijk zicht zien, en dan ontdekken dat je geen camera bijhebt, en in de eerste de beste fotowinkel er eentje kopen? Of tijdens een boswandeling een appel plukken, en je dan suf zoeken naar een winkel waar ze schilmesjes verkopen om er de schil af te doen?

Weet u nog zo voorbeelden van event-driven-shopping? Al dan niet realistisch? 🙂

5 thoughts on “Event-driven-shopping”

  1. 5 liter water in jerry cans, 3 zonnehoeden om een ritje van 200 km te maken in Death Valley in een nieuwe Amerikaanse slee met airco uiteraard. 3 uitstapjes van een half uur.
    Zonnehoed nooit op gehad, petfles water van anderhalve liter niet eens half leeg.

  2. Oh, ik doe dat ook soms. Die kosten maar 4, 5 euro hé. Die gaan dan een tijdje mee, gaan dan kapot of ik verlies die. Een dure, betere paraplu kopen die langer meegaat? Die heb ik dan toch nooit mee als het regent en veel erger als ik die dan verlies…

  3. Enkel omslaan op uitstap met de ex-collega’s (en nee hoor, niet tijdens de adventure-activiteiten, maar tijdens de rustige terugtocht naar de bus) en je dan ‘s avonds op de spoed een stel krukken laten aansmeren die je nooit gebruikt (maar waar je moeder dan gelukkig nog wat ‘plezier’ kan van hebben)

  4. Een kaartje voor een bezoek aan de Eiffeltoren kopen als je je eraf wil smijten? (hm, dat laatste kan tegenwoordig niet meer, zeker?)

Reageer!