De ultieme wekker

Ikke en slapen. Het is altijd al iets moeilijks geweest. Al van kindsbeen af raak ik ‘s avonds niet in mijn bed, maar eens ik er in lig, raak ik er ‘s ochtends ook niet uit. De nacht valt voor mij met andere woorden gewoon op het verkeerde moment.

Soms hebben we een zeer goede wekker. Uit de kamer naast ons komt soms een vrolijk “Ta! Da! Tata! Da!”. Of een jammerlijk gehuil. En dat is een effectieve wekker.

Helaas loopt die babywekker niet altijd op het goede moment af. Om 5.45h is pijnlijk. Om 7.30h is leuk, maar een te laat begin van de werkdag. En om 2h is gewoon nefast voor de slaap.

Enfin, dat allemaal maar om te zeggen dat het onverbiddelijke begin van een werkdag niet altijd even makkelijk loopt. Als Kobe al eens doorslaapt, dan wordt de gewone wekker nogal vaak afgedrukt, met haast, spoed en telaatkomingen tot gevolg.

Dat wekker-afdrukken behoort tot het verleden met dit geweldige gadget:

Puzzelklok

Een puzzelklok! Het idee is simpel, maar briljant: wanneer het tijd is om op te staan, gaat de wekker luid af, en tegelijkertijd springen de vier puzzelstukken de hoogte in. De énige manier om de wekker af te krijgen (zonder hamer) is om de vier puzzelstukken weer op hun plaats te steken. En dan ben je wakker!

Ik vind het briljant gevonden, en ik wil er zo een op mijn nachtkastje 🙂 Al zal ik daar vast anders over denken de eerste keer dat hij afloopt…

12 thoughts on “De ultieme wekker”

 1. Je hebt ook exemplaren die doodleuk door de kamer blijven rijden en lawaai maken tot je ze ‘gevangen’ hebt. Een andere variant is de UFO, die schiet een draaiende schijf weg en de wekker stopt pas, zoals bij de puzzel, wanneer je deze terug bevestigd hebt.
  Mijn huidige oplossing is de wekker aan de andere kant van de kamer plaatsen. Wanneer je al eens uit je bed geweest bent lijkt de kans groter dat je ook effectief opstaat, hoewel dat geen garantie is uiteraard.

 2. Het nadeel van zo’n wekker: met kinderen in huis vind ik een wekker die loeihard afloopt én niet gemakkelijk af te zetten is, ook een nadeel. Ik sta namelijk graag wat vroeger op dan onze 4 koters, om rustig op eigen tempo te kunnen wakkerworden. Als die wekker staat te loeien en ik krijg ‘m niet uit, dan is iedereen wakker. En dat vind ik *niet* grappig!

 3. Het nadeel van zo’n wekker: met kinderen in huis vind ik een wekker die loeihard afloopt én niet gemakkelijk af te zetten is, ook een nadeel.

  Mjah, een probleem. Dan moet ge inderdaad al op zoek naar een model dat u subtiel wakker maakt met elektroshocks of zo…

 4. Er zijn nu ook die wekkers die je op een natuurlijke manier wekken, van Philips (en al gekopieerd door het land van de rijzende zon ook, er stonden er ook in aldiofzoiets).
  De wekker maakt langzaam aan licht zoals het ochtendgloren, en vogeltjes en watergekabbel kun je er ook bijkrijgen. Zeer heilzaam naar ‘t schijnt :-]

 5. Hm, dat van dat slapen: “running in the family”, vermoed ik. Derhalve ook bij mij een speciale interesse voor wekkers. Die puzzelklok kende ik al lang. Ik wou hier schrijven over de versie die van je nachtkast afspringt en wegrijdt (serieus), maar dat is dus de wekker waar tupid in de eerste zin melding van maakt. Ik had er ergens een linkje voor, maar sedert de laatste browsercrash ben ik die kwijt. Denk dat het toen nog een prototype was.

Reageer!