Grasvreten voor gepensioneerden

Ik vraag me eigenlijk af…

Waarom rijden gepensioneerden steevast hun gras af op zaterdag?

Een gemiddelde werkmens rijdt zijn gras af op zaterdag omdat hij tijdens de week geen tijd heeft en omdat het op zondag niet mag van het gemeentelijk reglement. Maar van gepensioneerden verwacht je dat er weinig verschil is tussen een weekdag en een zaterdag, en toch rijden de gepensioneerden uit de buurt trouw hun gras af op zaterdag…

Is het omdat gepensioneerden een drukker bestaan leiden dan we wel denken, en omdat ook zij tijdens de week geen tijd hebben?

Is het omdat gras afrijden op zaterdag een groepsgebeuren is, en doen ze mee om er bij te horen? Gras afrijden op zaterdag, een ritueel!

Of is het omdat je leven lang het gras afrijden op zaterdag zo’n ingebeitelde gewoonte is, die je na 40 jaar niet meer zomaar verleert…?

5 thoughts on “Grasvreten voor gepensioneerden”

  1. Gewoon omdat ze zich dan niet ergeren aan dat lawaai van hun werkende buren die op zaterdag hun hof omcrossen.
    En om de smog tijdens de week niet erger te maken.
    En omdat ze tijdens de week met autobussen naar optredens van Nicole en Hugo in veredelde refters langs grote invalswegen moeten..

  2. Waarom slapen bejaarden nooit uit? Ze hebben tijd genoeg. Vroeger deed ik vakantiejob in Delhaize en elke dag stonden er steevast bejaarden aan te schuiven om 8u50, voor de winkel open was. Terwijl die mensen net een ganse dag tijd hebben!

  3. Pas op ! Gepensioneerden hebben nog minder tijd dan niet-gepensioneerden, dus het is een wonder dat het hen nog lukt om op zaterdag het gras af te rijden. Wat het Delhaize-verhaal betreft : inderdaad, ik had net dezelfde bedenking. Als er één nationale bejaardensport is, dan is het wel morgen-aanschuiven aan de supermarkten, en ook wel bij CM enz., om op die manier andere klanten die minder tijd hebben zoveel mogelijk te hinderen 😉

    BTW, groeten uit S’pore.

  4. Waarschijnlijk om dezelfde reden dat bejaarden hun boodschappen steevast doen op het drukste moment van de hele week: zaterdagvoormiddag.

Reageer!